itjobb.se

logga

Erfaren systemutvecklare till nästa generations förmånssystem, Stockholm

Ort
Utgår

2020-04-20

Ansök nu

Erfaren systemutvecklare till nästa generations förmånssystem, Stockholm

Vill du fortsätta utveckla din kompetens inom Java och Spring, och samtidigt vara med att utveckla nästa generations förmånssystem som berör miljoner av människor? Vad roligt, då är det kanske du som är vår nästa kompetenta kollega? Här arbetar vi i agila team med engagerade och kunniga kollegor, det är högt i tak och alla får bidra. Det är en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta med modern systemutveckling, må bra bland trevliga, duktiga kollegor och samtidigt gör stor nytta för samhället!

Vår vision är att göra pensioner enklare. Att utveckla digitala tjänster är ett viktigt uppdrag: i framtiden ska fler kunna göra sina ärenden på webben och automatiserade system ska effektivisera handläggningen. Vi ska kunna hantera åtta miljoner användare och värden upp till tio procent av Sveriges BNP. Det ställer höga krav på teknik, användbarhet och säkerhet. Vi bygger det med agil affärsutveckling där vi arbetar tillsammans tvärs över hela organisationen, för att kunna kravställa, utveckla, testa och driftsätta. Vi håller ett högt tempo i vår utveckling och driftsättning av nya funktioner sker veckovis.
Vår IT-organisation är under stark utveckling och därför söker vi erfarna Java-utvecklare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med 6-8 kompetenta kollegor i ett positivt klimat där samarbete och att lära av varandra är viktigt. Varje team samverkar direkt på ett av myndigheten verksamhetsområden och har ett gemensamt ansvar för nyutveckling och förvaltning. I din roll ingår även att kontinuerligt jobba med det egna teamets kompetensutveckling, arbetssätt, och kvalité samt effektivisering av systemutvecklingsprocessen. Som myndighet jobbar vi långsiktigt och är måna om att våra kollegor och system utvecklas på ett bra sätt.

Vi premierar användandet av modern teknik och här finns ett smörgåsbord av tekniker och ramverk så som Spring, Elastic, Docker, OpenShift, Linux, Maven, Camunda och Jenkins 2 med flera.

Utbildning och erfarenhet

- Flerårig erfarenhet som systemutvecklare, med goda kunskaper i Java

- Eftergymnasial utbildning inom relevant område

- Erfarenhet av agila metoder

- Erfarenhet av IntelliJ, GIT, Jira eller likande verktyg

- Goda kunskaper i såväl svenska som engelska

Det är också meriterande om du har erfarenhet av:

- SpringBoot

- Databasteknik

- OpenShift

- Kubernetes

- Docker

- CI/CD

Egenskaper

För att trivas i rollen som utvecklare hos oss tror vi att du uppskattar att arbeta i team tillsammans med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller leverans och kvalité på det vi levererar till våra användare och kunder. Du får en hög grad av frihet och vi förväntar oss att du tar ansvar, tar egna initiativ och har en drivkraft att få saker gjorda. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
IT-avdelningens vision är att leverera bäst IT för Sverige och för att nå dit har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats. Du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

All dokumentation sker på svenska varför det är viktigt att du behärskar språket väl.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 400 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Välkommen med din ansökan! Senaste ansökningsdag är 20/4-2020. Ange diarienummer PSL 2020-42 i din ansökan.

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Annika Francke Sandberg via e-post till annika.francke.sandberg@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:

SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14

ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10.

För mer information

Läs gärna med om oss på: https://www.pensionsmyndigheten.se/

Välkommen med din ansökan! Senaste ansökningsdag är 20/4-2020. Ange diarienummer PSL 2020-42 i din ansökan.

Dela detta jobb

logga
Erfaren systemutvecklare till nästa generations förmånssystem, Stockholm

Pensionsmyndigheten