itjobb.se

Logo

ERP Lösningsarkitekt till Ovako

Ovako

Letar du efter ett företag som är i förändring, med effektiva beslutsvägar och där det ges möjlighet att utmana och effektivisera? Om du har förmågan samt finner glädjen i att lösa både strategiska, taktiska och operativa arkitektoniska frågor tillsammans med både kollegor och leverantörer, är rollen som ERP lösningsarkitekt ett passande jobb för dig.

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako Group har påbörjat resan mot att etablera en global IT Application Management-organisation. De viktigaste målen för denna resa är att strategiskt anpassa samarbetet mellan verksamheten och IT-organisationen - att rigga förmåga för att genomföra effektiva IT-lösningar. Detta innebär en harmonisering av IT-lösningarna, effektivisering av applikationskartan, optimering av användningen av IT-resurser och att bygga en kultur bestående av starkt engagerade människor.

Detta är en direktrekrytering. AxÖ Consulting sköter rekryteringsprocessen, men du kommer att anställas direkt av Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. På Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härligt kamratskap och en starkt driven organisation. Som anställd hos Ovako erbjuds du:

 • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
 • Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter
 • Frihet att utmana Ovakos strategier och presentera förslag på effektiviseringar
 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor

Arbetsbeskrivning

Som ERP Lösningsarkitekt kommer du att vara ansvarig för att säkerställa en arkitektur i vår ERP-lösning, i enlighet med både lagd IT- och verksamhetsstrategi, på både lokal och global nivå. Här arbetar du i nära dialog med applikationsspecialister och tekniska arkitekter inom ERP-området, men även inom andra systemområden. Du kommer i denna roll att arbeta praktiskt och delta i både dagliga operativa arkitektoniska frågor och strategisk planering. Du kommer också att arbeta med integration och processförbättringar och fungera som lösningsarkitekt i framtida ERP-projekt. Detta är en ny och spännande befattning inom den nya ERP-organisationen hos Ovako, där du med din erfarenhet och kunskap får ett brett mandat att bygga upp en effektiv och ändamålsenlig IT- och affärsprocessarkitektur som stödjer verksamheten. Ovakos befintliga ERP-arkitektur inkluderar nivå två till fyra (MES till MS Dynamics).

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom IT-området eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av att arbeta med ERP, som IT- och/eller verksamhetsarkitekt, inom industrin och med MS Dynamics som motor.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande

 • Formell IT-arkitekt och/eller verksamhetsarkitektutbildning
 • Erfarenhet av arbete inom process-/stålindustrin
 • Tidigare erfarenhet som applikationsutvecklare eller applikationsspecialist.
 • Erfarenhet i Quintiq och/eller andra MES-applikationer.

För att trivas i rollen söker vi dig som är lugn och trygg och som sätter högt värde på professionalitet. Du gillar att lösa problem på ett prestigelöst sätt, gärna tillsammans med andra. Du känner dig bekväm med att kommunicera med många personer, på flera olika nivåer. I ditt beslutsfattande tar du alltid avstamp i sakfrågan och har förmåga att värdera synpunkter på ett välkomnande men objektivt sätt. Du känner dig trygg med att arbeta i en mångkulturell miljö och uttrycker dig ledigt på engelska, i både tal och skrift. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor, nationellt och internationellt, tror vi att du är duktig på att bygga relationer och att samarbeta. Eftersom du förstår de krav som verksamheten har, känner du dig bekväm med att ställa krav på andra, både internt och gentemot leverantörer.

Ansökan och information

Valfri placering i antingen Hofors, Örebro, Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm eller Hällefors. Stockholm kan också vara ett alternativ, men veckovisa resor till de övriga orterna ingår i arbetet. Vi kommer att intervjua kandidater fortlöpande, varför tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Tobias Björk, AxÖ Consulting, på + 46 (0) 70 977 51 00. Alla ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt.
Vi ser fram emot att få din ansökan!

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 3 000 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 ett dotterbolag som ingår i den japanska stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nipponsteel.com.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 
Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/126
Kontakt    
Tobias Björk, 070-977 51 00

ERP Lösningsarkitekt till Ovako

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-30

Ansök nu

Dela detta jobb