itjobb.se

Exportkreditnämnden rekryterar BI utvecklare

Ansök nu

Exportkreditnämnden rekryterar BI utvecklare

 

 logo
Antal tjänster: 1
Inlagd: 16 augusti 2021
Ansök senast: Snarast
Typ av jobb: Rekrytering till företag
Yrkesområde: IT, data,

Har du ett stort intresse för analys, siffror och vill lära dig nytt? Är du i början av din karriär eller nyutexaminerad? Då kan det här vara din nästa utmaning! EKN söker nu en junior BI-utvecklare som vill vara med och bidra till vidareutvecklingen av EKN:s analysplattform.

Vi erbjuder dig
Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som junior BI-utvecklare arbetar du primärt med utveckling av vår analysplattform i QlikView och Qlik Sense samt tillhörande Datawarehouse i Oracle. För effektiv integration av datakällor används verktyget Wherescape. Du ingår i en BI-grupp bestående av kravställare både från IT och verksamheten samt EKN:s Systemansvarig för analysplattformen.

Din arbetsledare och mentor är en erfaren BI-utvecklare på EKN. Tillsammans lägger ni upp arbetet och hur du ska utvecklas i din roll och med de verktyg som EKN använder idag och framåt. För att trivas och passa in på EKN behöver du ha en vilja och intresse att lära dig nytt och en förmåga att ta till dig de verktyg som finns. Du behöver en analytisk förmåga och ett intresse för att lära dig EKNs verksamhet och den data vi lagrar i våra system för att kunna utveckla och anpassa våra lösningar i analysplattformen.

Din framtida avdelning
Som BI-utvecklare på EKN tillhör du IT-avdelningen som idag består av tolv medarbetare och ungefär lika många konsulter och vars fokus är att utveckla och förvalta våra system. Förutom vår BI-miljö har EKN bl a ett egenutvecklat försäkringssystem med tillhörande kundportal som integrerats med andra system och tjänster för att stödja EKN:s uppdrag.

Din bakgrund
Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning och som är i början av sin karriär. Alternativt har du motsvarande förvärvad erfarenhet som EKN bedömer som likvärdig.
Du är nyutexaminerad eller har hunnit jobba något år och söker nya utmaningar där du samtidigt får jobba för ett gott syfte, att främja svensk export. Du har teoretisk och eller praktisk erfarenhet av informationshantering och kanske även analysverktyg. Du har kanske en bakgrund från ekonomi eller IT och intresse för analys av verksamhetens affärer. Vi förväntar oss att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du behöver ha vilja och förmåga att själv ta till dig kunskap och lära dig ny teknik och verktyg.

Meriterande erfarenheter är:
- Erfarenhet från branscher som Försäkring eller Ekonomi/Finans
- Qlikview, QlikSense eller alternativt analysverktyg
- Datawarehouse
- SQL
- Wherescape
- Informationsmodellering

Egenskaper
Vi söker en öppen, kommunikativ och prestigelös person som kan samarbeta i utvecklingsteam och i projektgrupper tillsammans med kravställare. Du har förmåga att arbeta självständigt och tar ansvar för att driva frågor fram mot lösningar med hjälp av kollegor i teamet eller självständigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anki Snis på Experis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Facklig representant är Eva Fahlin, 08-7880000.

Välkommen med din ansökan!

EKN är en myndighet med uppgift att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.

Sista ansökningsdag
2021-09-07

Dela detta jobb

Exportkreditnämnden rekryterar BI utvecklare

Experis AB