itjobb.se

First line / Supporttekniker till Kommuninvests Servicedesk

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-21

Ansök nu

First line / Supporttekniker till Kommuninvests Servicedesk

Har du ett stort tekniskt intresse och vill kombinera det i en serviceorienterad roll?

Organisationen och IT-avdelningen växer och det är större fokus på den digitala arbetsplatsen vilket har ökat antalet ärenden till Servicedesk. Vi har dessutom ett ökat fokus på IT-säkerhet samtidigt som vi har mer systemutveckling inom bolaget vilket har ökat behovet av support.

Nu söker vi dig som vill joina teamet och bidra till samhällsnytta genom din IT-kompetens. 

Beskrivning av tjänsten

Supportteknikern på Servicedesk är den första kontaktyta användaren/verksamheten vänder sig till vid alla typer av problem eller önskemål om ändringar, så kallad 1:st line support och bemannas  mellan 07:45 och 16:45. Över tid kan det även förekomma 2:nd line support och mer långsiktigt arbete med infrastruktur och drift.  

Trots att Kommuninvest är en av Sveriges största finansiella verksamheter så är vi i en mindre organisation med drygt 100 anställda där du kommer ingå i vårt team för infrastruktur och drift där Servicedesk-funktionen ingår. Servicedesk ligger under IT-avdelningen som består av utvecklare, programmerare, IT tekniker med mera. En perfekt arbetsplats för dig som vill lära dig mycket nytt och anta utmaningar du annars sällan skulle få.

Tjänsten är placerad i Örebro men det finns goda möjligheter till distansarbete. 

Arbetsuppgifter

 • 1:st line support

 • 2:nd line support (där så är möjligt)

 • Vidarebefordra ärenden till rätt ägare ( ”dispatcher”)

 • Tillse att behörighetsändringar genomförs och dessa beställs och genomförs enligt fastslagna rutiner

 • Ärendehantering i ärendehanteringssystemet

 • Resurs inom förvaltningsområde Infrastruktur & drift

 • Föreslå förbättringar i Servicedeskfunktionen

 • Aktiv omvärldsbevakning

Kvalifikationer

Vi söker en person med ett genuint teknikintresse som vill utvecklas i och med bolaget. För att lyckas i rollen tror vi att du har en utbildning som IT-tekniker eller motsvarande erfarenhet, samt goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift och en god kommunikativ förmåga. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av Windows servrar, klient OS och Active Directory. Det är även meriterande om du har erfarenhet av SQL, Azure, VMWare och/eller Office 365. 

Du har ett gediget IT-intresse och tycker om att hjälpa andra. Du är en lugn och noggrann person som på ett pedagogiskt och servicemindet sätt kan kommunicera med människor med olika kompetensnivåer.

I arbetet kan både kända och okända problem uppstå, därför tror vi att du är en riktig problemlösare som tar initiativ och angriper alla uppgifter på ett lugnt men effektivt sätt. Vidare ser vi att du trivs på en social arbetsplats där alla samarbetar för att nå målen.

Du får: 

Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Det är viktigt att du kan påverka din arbetstid och att det finns en flexibilitet att få livet att gå ihop. Vi tillämpar kontinuerligt insatser för att möjliggöra en hållbar vardag för våra medarbetare.

Du får en marknadsmässig lön och bra förmåner, en flexibel arbetsplats med en öppen kultur och möjlighet att bo på annan ort samt en tydlig möjlighet att öka din kompetens inom IT.

Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande strategin, att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning och avsätter mycket tid varje år till planering och genomförande av utbildningsinsatser och kompetensutveckling för alla medarbetare. Samtidigt får du vara med och bidra till samhällsnytta!

Som anställd på Kommuninvest får du: 

 • Tilltaget friskvårdsbidrag 

 • Företagshälsovård

 • Generös inställning till annan relevant kompetensutveckling.

 • 6 besök hos kiropraktor / år

 • Individuell pensionsrådgivning.

 • Parkeringsförmån

 • Synundersökningar och terminalglasögon

 • Ingen karensdag vid vinterkräksjukan

 • Förebyggande hälsovård under paraplyet ”Hållbar Vardag”

 • Föräldrapenningtillägg

  Med mera.. 

Vi använder arbetspsykologisk testning i första urvalet i den här rekryteringen och intervjuar löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Om Kommuninvest:

Vi bidrar till Sveriges utveckling med en lika fantastisk som enkel idé: Fler kommuner får bättre lånevillkor tillsammans än var och en för sig. Sedan 1986 har idén bidragit till att sänka svenska kommuners lånekostnader med miljardbelopp. Vi är drygt 100 personer som tror på det vi gör, har en balansomslutning på ca 525 miljarder, har Sveriges kommuner och regioner som uppdragsgivare och världen som arbetsplats.

Tillsammans uppnår vi vår vision om ett hållbart samhälle. Hållbarhetsarbetet utgår från vårt uppdrag, att finansiera kommunsektorns utveckling och investeringar för ett gott och hållbart samhälle, och från de förväntningar som våra intressenter har på oss. Ambitionen är att integrera hållbarhet i hela vår verksamhet. Att verka för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling ingår i Kommuninvests grundidé och vision!

Anställningsform

     Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Örebro

Län

     Örebro län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/18

Kontakt

 • Annica Berggren, 0730860227

Publicerat

     2021-05-21

Sista ansökningsdag

     2021-06-21

Dela detta jobb

First line / Supporttekniker till Kommuninvests Servicedesk

Kommuninvest i Sverige AB