itjobb.se

Flera Systemutvecklare

Flera Systemutvecklare med placering i Norrköping

Sveriges vackraste arbetsplats är mitt i en förnyelseresa där IT och digitalisering är mycket centralt. Vår vision är högt satt, vi siktar på att bli Sveriges mest utvecklade IT avdelning!

Att arbeta som systemutvecklare på Sjöfartsverket
Som systemutvecklare kommer du att tillhöra Sjöfartsverkets IT-avdelning som i dagsläget består av cirka 80 medarbetare. Vi är i en expansiv fas för att klara av det ökade förändringsbehovet från våra kunder och verksamhet. På IT-avdelningen sitter vi nära både varandra och stora delar av vår övriga verksamhet, vilket ger möjligheter till snabba kontaktvägar och smidig samverkan mellan olika roller och avdelningar. Vår småskalighet gör att du kommer nära användaren av det du utvecklar och du kommer få stor möjlighet att påverka vad du gör och aktivt delta i att förbättra våra arbetssätt, rutiner och verktyg. Arbetssättet är agilt, med korta beslutsvägar, vilket gör att det finns utrymme att bidra med nya idéer som skapar värde. 

Förnyelseresan innebär en stor förflyttning i vilka tjänster vi levererar och på vilket sätt. Vi gör det tillsammans med övrig verksamhet men bjuder också in våra kunder i arbetet. Vi har många spännande initiativ på gång. Det Du gör påverkar och gör skillnad.

För att få en inblick i vad du kan vara med och bidra till, titta gärna på filmerna nedan:   

Sjöfartsverkets verksamhet
Sea Traffic Management - services and their benefits
Safe, Secure and Efficient Shipping through e-Navigation

Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare på IT-avdelningen kommer du jobba med egenutvecklade tjänster och applikationer inom områden som t.ex. sjögeografisk information, sjötrafikövervakning och sjö- och flygräddning. Vi har en stor teknisk bredd. De programmeringsspråk vi använder idag är främst C# och .NET med t.ex. Entity Framework. Vi använder även en hel del andra tekniker och ramverk såsom HTML5, scriptning med t.ex. Python och SQL samt integrationer via t.ex. REST och SOAP. För oss är det viktigt att göra medvetna tekniska val utifrån verksamhetsbehov, arkitektur- och systemutvecklingsriktlinjer och enligt kända designmönster t.ex. dependency injection och factory pattern. Vi vidareutvecklar oss tekniskt hela tiden och du har möjlighet att påverka val av lösningar ihop med dina kollegor.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Programmerar och granskar t.ex. buggrättningar eller ny funktionalitet/vidareutveckling, till viss del självständigt, men främst tillsammans med andra.

 • Tar hänsyn till kvalitetskrav som t.ex. skalbarhet, prestanda, säkerhet och återanvändbarhet.

 • Planerar, tidsuppskattar och diskuterar krav och lösningar tillsammans med både användare i verksamheten och med dina kollegor på IT.

 • Vidareutvecklar arbetssätt och metoder kontinuerligt tillsammans med dina kollegor.

 • Dokumenterar nödvändig information om lösningar t.ex. med hjälp av UML-diagram.

 • Håller dig uppdaterad inom systemutvecklingsområdet och sprider kunskapen till dina kollegor.


Vem är du?

Krav:

 • Akademisk utbildning/YH-utbildning inom systemutveckling alternativt erfarenheter inom IT-området och som vi bedömer likvärdiga.

 • Minst ett års erfarenhet av att arbeta med systemutveckling.

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att jobba teambaserat och kan följa agila systemutvecklingsmetodiker.

 • Erfarenhet av DevOps med automatisering kring bygg-, release- och versionshantering. T.ex. NuGet, Azure DevOps eller liknande CD/CI-miljö (Jenkins etc.) och versionshantering med Git och arbetssättet Gitflow.

 • Erfarenhet av GIS (Geografiska informationssystem).

 • Erfarenhet av SQL och databaser.

 • Erfarenhet av design/prototyping i t.ex. Adobe XD eller annat liknande verktyg.

 • Erfarenhet av testautomatisering t.ex. enhetstester, API-tester och end-to-end-tester.

 • Expertkunskaper inom andra områden som är relevant för tjänsten. Precisera dessa kunskaper i ditt CV eller personliga brev.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en utvecklad analytisk förmåga och är lösningsfokuserad. Du är flexibel, hjälpsam och har leveransfokus, vilket visar sig genom att du hjälper till där det behövs, med det du kan. Du gör det som krävs vid varje tillfälle för att vi ska leverera verksamhetsnytta. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba i team samtidigt som du kan genomföra arbetsuppgifter självständigt. Du är drivande, har inställningen att ständigt göra saker bättre samt är nyfiken på att lära dig nya tekniker och verktyg. Du ser positivt på kunskapsdelning och tekniska diskussioner kollegor emellan.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
De här rekryteringarna gäller tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer kommer att hållas via Skype.

Upplysningar:
Enhetschef Cecilia Gårlin, 010-47 85 992 eller cecilia.garlin@sjofartsverket.se.

Fackliga företrädare:
Saco Jesper Svensson, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 29 augusti 2021.
Diarienummer: 21-03307

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

Flera Systemutvecklare

Sjöfartsverket