itjobb.se

Forensiker inom avancerad funktionsanalys och utveckling till NFC Linköping

På NFC arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige. Vill du göra samhällsnytta och bidra till att klara upp brott? Vi söker nu en driven mjukvaruutvecklare som vill fördjupa sig i olika former av mjukvara, för att förstå hur den fungerar.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 april 2020

Ansök senast

19 juni 2020

Referensnummer

C37334/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping har en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Sektionen arbetar också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Uppdraget är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarbetare indelat i 7 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du jobbar tillsammans med andra med metodutveckling med särskild fokus på avancerad funktionsanalys (reverse engineering) av mjukvara som finns i mobiltelefoner, datorer samt inbyggda system för att kunna bistå det svenska rättsväsendet.
Du kommer också att utföra undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar.
Omvärldsbevakning, kunskapsutveckling och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet. Du kommer genomgå en internutbildning inom det forensiska området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• utveckla metoder och lösningar för att extrahera och analysera data från exempelvis mobiltelefoner, datorer och inbyggda system
• utföra avancerad funktionsanalys av mjukvara
• medverka i NFCs processansvar inom it-forensik
• utbilda andra inom rättsväsendet inom ditt kunskapsområde

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och brottsutredningar. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• akademisk examen på magisternivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom informationsteknik
• god kännedom om flera olika plattformar och operativsystem t ex Android, iOS, Windows, Unix och Linux
• goda kunskaper i lågnivåprogrammering
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

• programmering av inbyggda system
• Reverse Engineering av mjukvara
• olika processorarkitekturer som x86 och ARM
• assemblerprogrammering
• statisk och dynamisk kodanalys
• programmering av FPGA
• datasäkerhet i olika system och applikationer
• forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är drivande och lösningsorienterad och som vill vara med och lösa brott. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp, med att utveckla metoder och att genomföra komplexa undersökningar. Du tar dig an problemställningar på ett analytiskt sätt och kommer med din sakkunnighet fram till lösningar på dessa. Du är även noggrann och kvalitetsmedveten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Mikael Johansson 010-562 84 24.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42 eller e-post anna-maria.hedman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet Per Thollin, telefon 010-56 385 86, Saco-S Nils Hydén, telefon 010-56 282 42, ST Heléne Tapper, telefon 010-56 281 78, SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, telefon 010-56 221 10.

Övrig information

Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Anställningen:
Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, NFC, Informationsteknik, Datagruppen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 juni -2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C37334/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Forensiker inom avancerad funktionsanalys och utveckling till NFC Linköping

Företag Polismyndigheten
Ort
Utgår

2020-06-05

Ansök nu

Dela detta jobb