itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stockholm

Ref NV-05280-22

Vill du vara med och arbeta för en digitaliserad och hållbar utveckling? Vi på Naturvårdsverket söker just nu dig som vill arbeta som Förvaltningsledare IT hos oss inom området Digitala informationskanaler. Ta chansen att tillsammans med härliga kollegor fortsätta att utveckla vår IT-verksamhet!

Rollen som förvaltningsledare är placerad på vår Applikationsenhet som ingår i Digitaliseringsavdelningen. Naturvårdsverkets Digitaliseringsavdelning bildades för knappt två år sedan som ett resultat av myndighetens vilja att samla frågor kring IT- och digitalisering. Avdelningens uppdrag är att stödja verksamheten i den digitala omställningen. Vi är huvudsakligen en beställarorganisation då stora delar av vår IT-miljö är outsourcad.

Digitaliseringsavdelningen består fr.o.m.1 maj av fem enheter och du kommer att tillhöra Applikationsenheten. Enheten ansvarar för att förvalta våra IT-stöd genom hela dess livscykel, men deltar också aktivt i projekt och uppdrag där utveckling finns kopplade till enhetens specifika applikationer och system.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att tillsammans med de andra förvaltningsledarna och förvaltningsledare IT ansvara för planering, prioritering, leverans och uppföljning i enlighet med beslutade förvaltningsplaner. Du verkställer mål i förvaltningsplanen och säkrar att ingående IT-stöd är tillgängliga för användarna.

Förvaltningsområdet Digitala informationskanaler omfattar Naturvårdsverkets webbplatser och Intranät. Som förvaltningsledare IT kommer du att ha ett övergripande ansvar för planering, styrning och uppföljning av systemförvaltningen av Naturvårdsverkets webbplattform Episerver/Optimizely och fungera som beställare mot våra IT-leverantörer.

Du kommer att i team fortsätta utveckla IT-verksamheten och därför kommer en viktig del av ditt uppdrag vara att tillsammans med dina kollegor och våra leverantörer skapa goda förutsättningar för samverkan och utveckling.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • examen alternativt universitets/högskoleutbildning inom teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot IT alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
  • några års erfarenhet av teknisk förvaltningsledning och/eller teknisk projektledning i samarbete med externa leverantörer.
  • erfarenhet av arbete med system och tekniska plattformar för webb och kommunikation
  • erfarenhet av arbete i Episerver eller liknande Content Management System

Det är meriterande om du har:

  • utbildning i förvaltningsstyrning och/eller projektledarutbildning
  • erfarenhet av förvaltningen av system inom offentlig sektor
  • erfarenhet att arbeta enligt någon förvaltningsmodell
  • erfarenhet av att arbeta med kravledning, releasearbete och moderna arbetsmetoder
  • erfarenhet av arbete med inköp, avtal, avrop/upphandling
  • erfarenhet av och förståelse för arbete med digital tillgänglighet och tillgänglighetsanpassning enligt regelverk som WCAG

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du är resultatinriktad, stabil, agerar lösningsinriktat och kan arbeta självständigt. Du har även god vana av kommunikation och gillar att kommunicera och samarbeta med andra, såväl med externa leverantörer som med användare.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Naturvårdsverket vill erbjuda ett flexibelt arbetssätt genom möjlighet till distansarbete upp till 50% av arbetstiden. Vi eftersträvar en effektiv verksamhet, ett hållbart arbetsliv samt ökad trivsel.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Mikael Guss, chef

Kontaktpersoner för ST och Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket driver och samordnar arbetet för en god livsmiljö tillsammans med andra. Vi bygger vårt arbete på kunskap och visar på möjligheter för en hållbar utveckling. Vi är en miljömyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen. Naturvårdsverket ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.  

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Logo

Förvaltningsledare IT, Digitala informationskanaler, till Naturvårdsverket

Ansök nu

Dela detta jobb