itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förvaltningsledare IT/Verksamhetsutvecklare IT

Företag Eterni Sweden AB
Ort
Utgår

2022-07-14

Ansök nu

Förvaltningsledare IT/Verksamhetsutvecklare IT

Söderenergi är en av Sveriges största fjärrvärmeproducenter och en aktör som bidrar till ett hållbart samhälle utifrån fler aspekter. Till nytta för kunder inom återvinning och energi. Söderenergi energiåtervinner återvunna/förnybara bränslen och producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Stockholmsregionen. På ett av Sveriges största kraftvärmeverk producerar vi el motsvarande förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder.


FÖRVALTNINGSLEDARE IT / VERKSAMHETSUTVECKLARE IT

Vill du arbeta hos ett företag vars drivkraft är att förbättra livsvillkoren för  kommande generationer inom de områden vi kan påverka? Ett företag som  betraktas som en miljömedveten och attraktiv arbetsplats för utvecklingsorienterade medarbetare? En arbetsplats med engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare? Där man lägger stor vikt vid det personliga ägarskapet hos sina medarbetare och där man tar tillvara på medarbetares nya idéer och initiativ för att tillsammans utveckla företaget? Då är Söderenergi arbetsplatsen du kommer att trivas på! Söderenergi är ett företag som genomsyras av en stark miljöprofil och är drivande i utvecklingen av en hållbar cirkulär ekonomi och det här kan bli din vardag! Sök tjänsten som Förvaltningsledare & verksamhetsutvecklare inom IT idag!

ARBETSUPPGIFTER OCH HUVUDSAKLIGT ANSVAR
IT består idag av åtta personer som är uppdelade i två huvudsakliga ansvarsområden; Digital arbetsplats och IT- infrastruktur med olika huvuduppgifter. Samtidigt arbetar vi ofta med gemensamma frågeställningar. IT-avdelningen strävar efter att vara proaktiva, att varje medarbetare ska vara självgående, ansvarstagande, produktiv och när den egen kompetensen inte räcker till, ta hjälp av varandra. IT-avdelningen ligger organisatoriskt under Ekonomiavdelningen.

Söderenergi står inför en spännande förändringsresa som ska realisera vår vision kring digital verksamhetsutveckling och digitalisering. De kommande åren kommer stort fokus ligga på förändring av IT-landskapet och effektivisering av arbetssätt med hjälp av digitala stöd. För dig innebär det stora möjligheter att vara med och påverka resan med hjälp av dina kompetenser och erfarenheter inom en framtidsinriktad och hållbar verksamhet.

I rollen arbetar du till största del inom vår digitala förvaltningsorganisation, vars främsta syfte är att realisera Söderenergis digitala vision och samtidigt ansvara för att Söderenergis samtliga system fungerar och stöttar vår samhällsviktiga verksamhet.

I nära samarbete med förvaltningsledaren har du det taktiska ansvaret för ett eller ett par förvaltningsobjekt bestående av ett antal IT-komponenter som stödjer delar av vår verksamhet. Ert mål tillsammans är att stötta och tillgodose verksamhetens behov när det gäller förvaltning och utveckling av de ingående IT-komponenterna. Du har en koordinerande roll med många kontaktytor och agerar länken mellan verksamheten och IT.


HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTERNA

 • Stötta verksamheten vid kravframtagning och i samråd med IT-avdelningen säkerställa att kravspecifikationen är tekniskt- och säkerhetsmässigt genomförbar.

 • Leda, stötta och koordinera i utveckling-, infrastruktur-, integration- och driftsinitiativ samt medverka vid produktionssättningar, samt delta i och leda projekt i rollen som projektledare.

 • Ansvara för att systemdokumentation finns på plats och uppdateras kontinuerligt

 • Delta i dialogen med relevanta leverantörer gällande deras IT-system för att säkerställa en god förvaltning under hela systemets livscykel.

 • Utgöra funktionstekniskt stöd vid IT-drift och IT-supportfrågor där du vid behov hjälper till att lösa ärenden av teknisk komplex karaktär.

 • Förvalta, analysera och vidareutvecklar våra interna arbetssätt och metoder inom området.


PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER

Du har förmågan att ha överblick, kunna prioritera, se sammanhang och helhetsperspektiv både på strategisk, taktisk och operativ nivå. Du tycker om att leda och motivera arbetsgrupper, du driver med fokus på målen och önskat resultat. Du vet vad som behövs för att skapa arbetsgrupper med gott arbetsklimat. Du ha en god förmåga och erfarenhet av att omsätta verksamhetskrav i tekniska lösningar.

 • Relevant akademisk examen (ex systemvetare- eller ingenjörsexamen på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt)

 • Kunskaper inom ITIL, pm3 och andra ramverk för IT-styrning

 • Mycket goda kunskaper och erfarenhet från projektledning och förvaltningsledning

 • Goda kunskaper inom kravanalys, förstudier och analyser

 • Du har en mycket god förmåga att kommunicera på svenska och uttrycker dig klart, tydligt och pedagogiskt i både tal och skrift.

 • Du har mycket goda kunskaper i engelska och förstår IT-teknisk dokumentation och andra underlag på engelska.

 • Erfarenhet av arbete med IT- och informationssäkerhet är meriterande


OM TJÄNSTEN
Den här tjänsten är en ersättningsrekrytering och en direktrekrytering, där du blir anställd av Söderenergi. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till dem. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras. Du måste vara svensk medborgare.

ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi tar inte emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Jenny Ryhd på via 0738-617211 mail: jenny.ryhd@eterni.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Förvaltningsledare IT/Verksamhetsutvecklare IT

Eterni Sweden AB