itjobb.se

Förvaltningsledare på Epiroc IT

Företag Epiroc
Ort
Utgår

2019-08-18

Ansök nu

Förvaltningsledare på Epiroc IT

Förvaltningsledare på Epiroc IT

Är du vår nya kollega? Vi söker just nu efter en Förvaltningsledare till vårt inspirerande och innovativa team inom IT. Låter detta som nästa steg i din karriär? Då kanske detta är rätt utmaning för dig.

Epiroc IT tillhandahåller tekniken bakom innovationen och verktygen som möjliggör samarbete inom Epiroc. Vårt uppdrag är att driva och utveckla lösningar och tjänster som förstärker organisationens tillväxt och lönsamhet. Epiroc IT arbetar på global nivå för att säkerställa att organisationen har de verktyg som behövs för att lyckas.

Vi tror att våra unika färdigheter och kompetenser gör oss starka tillsammans. I rollen som Förvaltningsledare IT kommer du att samarbeta med applikationsanvändare, externa leverantörer samt andra team inom Epiroc IT. Tillsammans med Förvaltningsledaren från verksamheten kommer du att koordinera och styra förvaltningsorganisationen, driva förändringar och förbättringar samt sätta upp och optimera processer.

Inom rollens ramar kommer du att fatta beslut och prioritera för att på bästa sätt hantera applikationen. Vid återkommande styrgruppsmöten sker rapportering avseende applikationen och vid behov presenteras underlag för nya beslut.

Utifrån ovan behov behöver vi din expertis inom applikationsförvaltning för att hjälpa oss att nå våra mål på Epiroc IT.

Vem vi är och vad vi har att erbjuda dig

Du kommer ingå i det förvaltningsteam inom Epiroc IT som arbetar med globala affärsapplikationer. För närvarande är vi 12 personer, anställda och konsulter, och finns i Örebro. Vi har gedigen IT kunskap och strävar efter att med kompetens, struktur och förändringsdriv göra det bästa för Epiroc. Våra samarbetspartners är spridda över alla tidszoner och mycket av arbetet sker på engelska. Samarbetet inom teamet präglas av engagemang och konstruktiva diskussioner, vilket ger ett trevligt arbetsklimat och god kvalité på det vi levererar.

Mångfald är nyckeln till att utveckla nya och innovativa idéer och lösningar. I de 150 länder där du kan hitta oss, uppmuntrar vi våra medarbetare till att ta ägande av sin egen utveckling och karriär med stöd från sina ledare. På så sätt kan våra medarbetare växa och utvecklas, var de än befinner sig i sin karriär, från juniora till seniora positioner.

Hos oss hittar du en kultur av innovation, mångfald och samarbete i en omtänksam atmosfär där vi är engagerade i att ge dig alla möjligheter att lyckas.

Arbetsbeskrivning

Som Förvaltningsledare IT kommer du att arbeta med förvaltningen av globala IT applikationer inom Epiroc. I nära samarbete med Förvaltningsledare från verksamheten blir du ansvarig för en eller flera applikationer.

En viktig del i arbetet är samarbete och samverkan mellan olika intressenter, både interna och externa. Du kommer även delta i vårt forum för Förvaltningsledare IT.

Med fokus på IT är din uppgift att se till att förvaltningen är styrbar, effektiv och i linje med Epiroc´s riktlinjer för IT samtidigt som den skapar värde för hela verksamheten.

Erfarenhet och kunskapskrav

En Universitetsexamen inom relevant område, eller relevant arbetslivserfarenhet.

Du bör ha minst 5 års arbetslivserfarenhet inom IT. Du bör även ha kunskap inom tekniska komponenter som berör applikationstillgänglighet, funktionalitet, prestanda, samt inom IT och företagsprocesser.

Då engelska är vårt företagsspråk, bör du ha goda engelska kunskaper, både skriftligt och muntligt.

Det är till fördel om du har erfarenhet inom pm3 applikationsförvaltning, ITIL samt projektledning.

Personlighet

Du motiveras av att samarbeta både på lokal och internationell nivå. Din starka sociala förmåga hjälper dig att uppnå goda resultat.

Vi ser gärna att du är driven och handlingskraftig. Du har god analytisk och administrativ förmåga samtidigt som vi gärna ser att du kan hitta kreativa lösningar för att leverera i linje med förväntningar och mål.

Beskrivning av ort och land

Örebro, Sweden.

Många som jobbar på Epiroc i Örebro har cykelavstånd till och från kontoret. Dessutom finns goda tåg- och vägförbindelser (Endast 20 mil till Stockholm och Göteborg), samt en flygplats där man kan flyga till Malmö över dagen, eller kanske vidare ut i världen.

Örebro erbjuder även musik i världsklass, ett stort utbud av restauranger och krogar, samt shopping. Glöm inte att du även alltid har naturen runt knuten, med till exempel Norra Europas längsta leder för mountainbike och vandring. Läs mer om Örebro på visitorebro.se

Ansökan

Skicka in din ansökan inklusive CV och personligt brev senast den 19 augusti.

För mer information om denna tjänst, kontakta:

Lena Sjerling, Application Maintenance Manager, Global Business Applications, email: lena.sjerling@epiroc.com, Telefonnummer: 0046701915792

Christine Näsholm, Human Resources and Communications Manager, Epiroc IT. Email: Christine.nasholm@epiroc.com

På Epiroc ser vi olika personligheter, etniciteter, kön, ålder, kunskap och erfarenhet som en tillgång. Vi ser att skillnaderna ger upphov till nya idéer och förbättringar, vilket leder till innovation och långsiktiga resultat. Eftersom vi arbetar för jämställdhet mellan könen uppmuntrar vi kvinnliga sökande till denna roll.

Epiroc är en ledande global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin. Med banbrytande teknologi utvecklar och producerar bolaget innovativa borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning, och tillhandahåller förstklassig service och förbrukningsvaror.

Epiroc grundades i Stockholm och har passionerade medarbetare som samarbetar med och tillhandahåller stöd till kunder i över 150 länder. Läs mer på www.epirocgroup.com   

Dela detta jobb

Förvaltningsledare på Epiroc IT

Epiroc