itjobb.se

Förvaltningsledare/Systemförvaltare – Vattenfall Eldistribution AB

Ansök nu

Förvaltningsledare/Systemförvaltare – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution arbetar med att bli en professionell anläggningsförvaltare, detta gör vi genom ett nära samarbete med externa leverantörer som utför vårt fältarbete. Som verktyg för att stötta detta arbete och optimera vår anläggningsförvaltning har vi valt att använda SAP PM i kombination med ett antal andra IT-applikationer och integrationer. Denna kombination kallar vi Distribution Asset Management, DAM. Vi söker nu en driven förvaltningsledare för att leda arbetet i förvaltningsfas och koordinera den samlade IT-leveransen.

Du kommer att

Ansvara för förvaltningen av de flöden som är uppsatta inom DAM. Detta innebär att i samverkan med process och verksamhetsansvariga och entreprenörer koordinera IT-kravställning och felrättning inom området gentemot respektive operativ IT-förvaltning.

Vi befinner oss i en spännande fas där vi går från en applikations-centrisk leverans till att leverera rätt IT-stöd mot aktuella end to end-processer, du kommer att i samverkan med övriga förvaltningsorganisationen utforma och driva uppsättningen av en ny processorienterad förvaltningsmodell.

Du kommer även att

 • Upprätta, efterleva och följa upp åtagandet mot den interna kunden
 • Upprätta, efterleva och följa upp förvaltningsplan och budget
 • Samverka med projekt som levererar IT-lösningar i PM
 • Samverka med och bidra till helheten i förvaltningsorganisationen
 • Skapa och upprätthålla en god leverantörsrelation med såväl interna som externa parter
 • Representera förvaltningsorganisationen i relevanta forum och projekt.  

Du rapporterar till chefen för Systemförvaltning. Arbetet kan innebära resor till våra olika kontor. 

Vi söker dig som

 • Har en god erfarenhet inom Asset Management och vill bidra till att etablera en professionell
 • anläggningsförvaltning
 • Har gedigen erfarenhet av SAP, speciellt SAP PM
 • Har erfarenhet av IT-kravställning
 • Har relevant eftergymnasial utbildning

Om du har erfarenhet av Asset Management och SAP PM är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, driven, och lösningsorienterad. Du är affärsmässig i dina kund- och leverantörsrelationer och ser samarbete och tydlig kommunikation som en naturliga framgångsfaktorer. Du är trygg i din arbetsroll och kan agera självständigt och driva problemställningar till en lösning.

Rollen innefattar många interna och externa kontaktytor, därför ser vi att du som söker har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se 

Övrig information
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 1 September.

Frågor

Kontaktperson: Jonas Ahlden, +46-70-5898524

Rekryterare: Johan Macdonald +46-73-0852763

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemförvaltare

Placeringsort: Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Förvaltningsledare/Systemförvaltare – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB