itjobb.se

Förvaltningsledare till Tillväxtverket

 

Är du en mål- och resultatinriktad person som håller deadlines och är kundorienterad? Brinner du för teknisk projektledning och leverera IT-tjänster i en stor organisation? Har du erfarenhet av arbete med förvaltningsmodeller för IT-system? Då kan du vara den vi söker.

Vi på Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

IT-enheten tillhandahåller tjänster för IT-drift, IT-utveckling och IT-support samt ansvarar för att myndigheten har ett ändamålsenligt IT-stöd på arbetsplatsen. Enheten består av två grupper: 

 • IT Utveckling 
 • IT Förvaltning och support    

Om tjänsten:

I rollen ingår att kunna driva vidare Tillväxtverket systemförvaltningsmodell, koordinera olika tekniska projekt och stödja verksamhetens utvecklande initiativ. Det innebär bl.a. fortsatt arbete med förvaltningsorganisationen, kartläggning och utveckling av förvaltningsprocesser, projektledning av IT projekt, teknisk kravställning och beställning med mera.

Som förvaltningsledare IT är ditt primära uppdrag att vara ett stöd till myndighetens verksamheter i förvaltning och utveckling av deras IT- och stödsystem. Du leder och har ansvar att säkerställa att IT-lösningar inom ett förvaltningsobjekt fungerar och är tillgängliga för förvaltningsobjektets processer enlig överenskomna krav.

Du kommer att ansvara för förvaltningsuppdrag och koordinering av IT-stödet tillsammans med verksamhetens systemförvaltare och med uppdrag från objektsägare. I arbetet är ett viktig mål att kvalitetssäkring och vidareutveckling av IT-stödet, i samspel med verksamheten

Ditt tjänstgöringsställe är Östersund. Resor ingår i tjänsten.

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av att leverera IT-tjänster i en stor organisation (<500 medarbetare) 
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med förvaltningsmodeller för IT-system.   
 • Erfarenhet av teknisk projektledning (leda workshop och facilitera utvecklingsarbete)inom IT-området.
 • Erfarenhet av tekniska som affärsmässiga kontakter med externa leverantörer.
 • Bred teknisk kompetens ur ett design- och lösningsperspektiv som innebär tekniska diskussioner med intern IT.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Följande är meriterande:

 • Erfarenhet av arbete som förvaltningsledare IT eller systemförvaltare.
 • Erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3 eller liknande.
 • Praktisk erfarenhet av digitalisering och RPA.
 • Erfarenhet av offentlig upphandling av IT-system.

Som person söker vi dig som är: 

Strukturerad, noggrann och mål- och resultatinriktad. Du sätter kunden i fokus och håller deadlines och levererar resultat. Vidare är du kommunikativ, drivande och verksamhetsorienterad.

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag:

Anställningen är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 2020-08-14.

Mer information och kontakt:

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta gruppchef, Otto Ramirez, 08-68 191 29.Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg, Astrid Pettersson, 08-68 193 58. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Johan Thorell, ST, tfn 08-681 66 01. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, tester, intervjuer samt referenstagning.

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

 

Kontaktpersoner

 

Länk till den här sidan
https://tillvaxtverket.se/ledigajobb?rmpage=job&rmjob=942&rmlang=SE

logo

Förvaltningsledare till Tillväxtverket

Ansök nu

Dela detta jobb