itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

FRA söker Analytiker med fokus på bearbetning till vår underrättelseproduktion

Ansök nu

FRA söker Analytiker med fokus på bearbetning till vår underrättelseproduktion

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Vi söker en teknisk underrättelseanalytiker som vill vara med och utveckla tekniska lösningar och metodik i vårt arbete med att producera underrättelser. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag  

Som analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.  

I den här rollen skall du bearbeta och analysera data- och radiokommunikation. Det är stora mängder komplex data och ur dessa skall du dra slutsatser, dels av värde för fortsatt metodarbete inom underrättelseområdet och dels av värde för uppdragsgivare. I arbetet ingår också att formulera och presentera olika underlag skriftligt och muntligt.

Resor inrikes och utrikes förekommer som en del av uppdraget. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt vid att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Gymnasieutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning alternativt har motsvarande kunskaper erhållna på annat sätt.

 • Kunskaper inom radio- och/eller datakommunikation (IP) och nätverk

 • Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Arbetat med metodutveckling

 • Erfarenhet av analysarbete och att hantera komplicerade datamängder

 • Kunskaper om sambands- och ledningssystem, militära plattformar, militära förhållanden.

 • Arbetat inom Försvarssektorn

 • Programmeringskunskaper, gärna Python.

 • Mycket goda kunskaper i MS Excel

 • Intresse för utrikes- och säkerhetspolitik

 • Kunskaper i ryska

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vill att du har mycket god förmåga att samarbeta effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Vidare ser vi att du tar stort ansvar för leveransen i dina uppdrag, planerar ditt arbete väl och är mån om att resultatet har hög kvalitet. Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet, uthållighet och att du kan behålla motivationen även vid motgång. Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag och kan på ett analytiskt sätt hitta nya metoder för att lösa olika problemställningar. Du har förmågan att ta initiativ och kommer med idéer om hur man kan hantera nya utmaningar. Då rollen innebär att du kommer arbeta nära användarna söker vi dig som har förmåga att ta användarnas nuvarande och framtida behov i beaktning inför utvecklings- och metodbeslut.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 69. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-04.
Referensnummer 3953/22

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

FRA söker Analytiker med fokus på bearbetning till vår underrättelseproduktion

Försvarets Radioanstalt