itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

FRA söker en erfaren applikationspaketerare

Ort
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

FRA söker en erfaren applikationspaketerare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en ansvarstagande och driven systemadministratör för att som applikationspaketerare arbeta med myndighetens applikationer kopplat till vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.
 

Ditt uppdrag

Som applikationspaketerare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för arbetet med applikationspaketering av myndighetens olika applikationer.
En viktig del blir att arbeta med MECM/SCCM samt arbete med myndighetens VDI miljöer. Du kommer ansvara för förvaltningsaktiviteter, planera, samverka och genomföra dessa på utsatt tid. Du är noggrann och har god dokumentationsvana samt god förmåga att förmedla kunskaper till andra användare. Samarbete sker också med närliggande enheter som bland annat arbetar med arkitekturfrågor. Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav så kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag. Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som uppfyller nedan krav:

 • Gymnasieutbildning med IT-inriktning alternativt erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

 • God kunskap i Svenska och Engelska – tal och skrift

 • God kunskap av applikationspaketering och hantering av verktyg som Flexera Admin Studio eller liknande.

 • God kunskap och arbetat med msi-/applikationspaketering

 • God kunskap och kännedom om MECM/SCCM, VDI/Horizon och klientvirtualisering

 • God kunskap av avancerad felsökning i Windows OS

 • God kunskap av Active Directory

 • God kunskap och erfarenhet av Templates/GPO:er

 • God kunskap och erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem

 • Arbetat med motsvarande arbetsuppgifter i minst 5 år

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Universitet/Högskoleutbildning med IT-inriktning

 • Erfarenhet av komplexa IT-miljöer där du har förståelse för IT-infrastruktur och IT-leverans

 • Erfarenhet av och arbetat med virtuellt applikationspaketeringsverktyg som VMware, AppVolumes eller Numecent Cloudpaging

 • Erfarenhet och kunskap av script-språk så som Powershell, VB-script och JavaScript


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som snabbt kan ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt. För att trivas i rollen sätter du höga mål och jobbar hårt för att uppnå dem. Du uppmärksammar och tar dig an olösta problem samt att du är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer. Du kan agera när andra tvekar och initierar aktiviteter och projekt. Du delar med dig av kunskap och expertis för att uppnå önskat resultat i kombination med ett kompromissorienterat förhållningssätt. Avslutningsvis visar du genuint intresse för slutprodukten och slutanvändaren där målet alltid är att prioritera kundnöjdhet.  

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 46. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-05-29.
Ange referensnummer 3372/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

FRA söker en erfaren applikationspaketerare

Försvarets Radioanstalt