itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

FRA söker Hacker/ Reverse-engineer

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en Reverse-engineer med kunskap inom telekom. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som reverse engineer med fokus på telekommunikation hör du till en enhet inom avdelningen för cyberverksamhet.  Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet mot samhällsviktig verksamhet inom Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen. Här får du möjlighet att arbeta med unika uppgifter du inte kan eller får jobba med någon annanstans.

I din roll som reverse engineer ingår du i en grupp som har till uppgift att granska och analysera mjukvara för telekommunikation. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att analysera mjukvara för olika system framförallt genom:

 • Dekompilering

 • Reversering

 • Analys och dokumentering av resultatet

 • Utveckla och beskriva metoder

 • Planera och genomföra laborationer

 • Kunskapsinhämtning och kompetensutveckling inom aktuella områden

I gruppen har vi en prestigelös stämning där vi delar med oss av våra kunskaper för att tillsammans nå våra mål. Du har goda möjligheter att styra sin tid. Resor kan förekomma i tjänsten.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera den.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • En akademisk examen inom IT, elektronik, datorvetenskap eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbete.

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Någon av ovanstående utbildningar med fokus på en eller flera av; säkerhet, kryptografi och/eller kompilatorteknik

 • God förståelse över verktygskedjan källkod → binär och tillbaka igen

 • Arbetat med flera olika processor-arkitekturer

 • Goda kunskaper om Linux-liknande operativsystem på flera olika plattformar

 • Behärskar några av följande programmeringsspråk: C, C++, Assembler, Java, Swift, google-fu.

 • Kunskap inom IDA pro, x64dbg, YARA, Ghidra, Binary Ninja, xxd, tshark

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker har en stark förmåga att förbli motiverad och arbeta på tills projekt är avslutade och resultat är uppnådda, det finns kanske få eller inga recept eller färdiga lösningar att gå efter. Du är nyfiken och gillar att analysera problem och implementera lösningar, även i de fall där detta tar lång tid i anspråk. Samtidigt är det viktigt att kunna släppa och avbryta om så behövs. Du är nyfiken, har förmåga att tillskansa dig ny kunskap och kan lösa ett upp-och-nervänt 1000-bitars pussel. 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 09. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-04
Referensnummer 4527/22

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

FRA söker Hacker/ Reverse-engineer

Försvarets Radioanstalt