itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

FRA söker systemutvecklare

Ansök nu

FRA söker systemutvecklare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven problemlösare för ett spännande arbete med utveckling och integration av interna system. Är du den vi söker kan vi erbjuda arbete i en unik IT-miljö med stor kompetensbredd och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som verksamheten kräver. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen arbetar du med spännande och varierande uppgifter i en innovativ miljö. Du ansvarar för utveckling av FRAs interna system för produktionsverksamhet. Du arbetar både med integration av system och komponenter såväl som förvaltning av befintlig kod samt design och implementation. Samarbete är en naturlig del av vardagen då stora delar av arbetet utförs i projekt tillsammans med andra utvecklare. Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma.

Du kan

För att lyckas och trivas i rollen har du kunskap och erfarenhet enligt följande:

 • Akademisk examen eller motsvarande utbildning med inriktning på mjukvaruutveckling.

 • Minst 2 års erfarenhet av mjukvaruutveckling alternativt förvärvat försvarande kunskaper genom studier.

 • Goda kunskaper i ett eller flera programmeringsspråk som Java, C#, Python eller C++.  

 • God kunskap och förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska.
   

Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet av ett eller flera områden enligt följande:

 • Du är bekväm med att arbeta i både Windows- och Linuxmiljöer.

 • Kunskap inom digital signalbehandling.

 • Kunskap om maskininlärning.

 • Erfarenhet av arbete med DevOps och container & container-orkestrering.

 • Intresse för agil utvecklingsmetodik.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är positiv och tycker om att utvecklas. Du är initiativtagande och ser nya möjligheter både för att förebygga problem och även utveckla dina arbetsmetoder. När problem uppstår bemöter du de med en analytisk förmåga och anpassar dig efter situationen för att arbetet ska fortskrida. Du besitter en god samarbetsförmåga och är en lagspelare som har lätt att skapa goda relationer som främjar arbetet. Rätt person för tjänsten motiveras av att arbeta både efter lång- och kortsiktiga planer och gillar problemlösning i vardagen. Du har förmågan att dra lärdom från feedback och tidigare erfarenheter och utvecklar din kompetens och förmåga över tid.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rekryterande chef på telefon 010-557 49 16. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-02 
Referensnummer 4667/21

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

FRA söker systemutvecklare

Försvarets Radioanstalt