itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Framtidens underrättelseanalytiker

Ansök nu

Framtidens underrättelseanalytiker

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en teknisk underrättelseanalytiker (TUA) som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I den här rollen får du genom att kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Som TUA arbetar du dels med verksamhetsnära utveckling och dels med bearbetning och efterforskningar i olika slag av källmaterial, däribland IP-trafik. Du analyserar, söker och bearbetar information metodiskt samt drar relevanta slutsatser och dokumenterar dina upptäckter i underrättelserapporter. En stor del av jobbet kräver att du har, förutom förståelse för teknikfrågor, förmågan att samarbeta med andra analytiker med fördjupningar i informationsmängder. I vardagen har du även kontakt och samarbetar med många olika personer och funktioner internt såväl som externt.

Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen. Vidareutbildning och kompetensutveckling är därför en naturlig del av verksamheten. I detta ingår att vidareutveckla metodik, verktyg och prototyper för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har kunskaper och erfarenheter enligt följande:

  • Akademisk utbildning, lämpligen med IT-inriktning, alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet inom IT-branschen.

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper eller erfarenheter inom följande områden:

  • Kunskaper inom nätverkskommunikation, telekom, Linux.

  • Utbildning inom informationssäkerhet, programmering (python, javascript), webbutveckling eller databaser.

  • Arbete inom säkerhets-/underrättelsetjänst, alternativt inom annan verksamhet av operativ karaktär

  • Erfarenhet eller förståelse för apputveckling samt hur applikationer och operativsystem är uppbyggda.

  • Kunskaper om IT-forensik.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vill att du har mycket god förmåga att samarbeta effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag och kan på ett analytiskt sätt hitta nya metoder för att lösa olika problemställningar. Arbetsuppgifterna ställer krav på uthållighet och att du kan behålla motivation och din positiva inställning i både med- och motgång. Du drar lärdom från erfarenheter och feedback från omgivningen för att utveckla din kompetens och prestation över tid.

För att lyckas och trivas i rollen krävs det att du har ett intresse för teknik och förståelse för dess koppling till vår verksamhet samt ser till att hålla dig uppdaterad och inhämta nya kunskaper inom området.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4912. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-01-30.
Referensnummer 4363/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Framtidens underrättelseanalytiker

Försvarets Radioanstalt