itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Frontendutvecklare till prisbelönt digitalbyrå

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-10

Ansök nu

Frontendutvecklare till prisbelönt digitalbyrå

Rebel and Bird tar hand om kunders önskemål och krav och förädlar dessa till flerfaldigt prisbelönta tekniska lösningar. Du blir inte nedbunden i gamla tekniker utan får möjligheten att jobba med det senaste inom frontend och utvecklas med oss varje dag. Vårt absolut tydligaste mål med verksamheten är att alla ska ha kul på jobbet. Det låter som en plattityd men det är vårt stora mål. Vi försöker (när så går) att träffas och göra roliga saker utanför arbetstid någon gång i månaden utöver julfest, sommarfest och konferenser. 

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta både i interna och externa åtaganden, dvs i våra egna produktutvecklingsteam där vi tar helhetsgrepp på våra kunders önskemål, från koncept till UX och publicerad webb samt ibland på konsultbasis i våra kunders team. Vi har i dagsläget tre större åtaganden men en hel del mindre inhouse-projekt och externa konsultåtaganden. Här är våra tre större inhouse-åtaganden:

  • Parks and Resorts - Vi utvecklar hela webblösningen inhouse i samarbete med kundens redaktörer och produktägare för samtliga parker. Den tekniska plattformen utvecklas med contentful och gatsby. Vi skriver återanvändbara komponenter och har därför minskat utvecklingstiden rejält från den första sajten vi gjorde till den senaste. Vi har blivit uppmärksammade nationellt för detta arbete, dels med ett silver i Svenska Designpriset 2019 för Kolmården, en nominering i Svenska Designpriset 2020 för Gröna Lund (prisutdelningen har ännu inte skett så vi vet inte var vi landar) samt Kolmården seger i IDG topp-100 för bästa turismsajt.

  • Filmstaden - Har du bokat/köpt biobiljett? Kanske inte på sistone men innan året som gud glömde gjorde du antagligen det har du använt vår lösning. Vi ansvarar för all extern webb samt vissa interna delar. Med denna sajt vann vi IDG topp100 2018 (då SF Bio). Webben utvecklas i en episervermiljö och vi använder både Aurelia och Gatsby som ramverk här.

  • Epiroc - Detta är mer av ett UX-åtagande för oss och teamet är till 75% UX-designers men med en frontendare som realiserar det som UX-teamet tar fram. Epiroc är ett jätteföretag och ett samarbete som vi är otroligt stolta över. I detta projekt kan det förekomma kundmöten 30 meter under marken bland jätterobotar om man har tur.

 

Ansvarsområden

Frontendutveckling med kapacitet att ta lead-roll i projekt, hålla örat mot rälsen och föreslå rätt teknik till rätt projekt och driva vår kunskap och bandbredd framåt. 

Arbetslivserfarenhet

Min - 5 års erfarenhet av att arbeta skarpt som utvecklare. Det är viktigt att du arbetat i enterprise-projekt med webb för många slutanvändare. 

Meriterande - Lead-roll och erfarenhet av att vara konsult

IT-relaterad kompetens

Min - HTML, CSS, JavaScript, React

Meriterande - Gatsby, Contentful, Episerver, .net, Azure, React Native, Xamarin

Det moderna arbetslivet

När vi är på jobbet strävar vi efter att ha lite större åtaganden där vi kan jobba i team och ta fram lysande digitala produkter. Ibland gör vi som ovan nämnt externt konsulterande också, och även det kan ju vara både kul och lärorikt och när så sker har man kontakt med sina kollegor primärt via slack och discord där vi kör digitala AW och fika. Vi är en flexibel arbetsplats som kommer erbjuda distansarbete även när pandemin är över. För dem som vill jobba från kontoret på Sveavägen är det bara att komma in och jobba, dem som föredrar distansarbete kommer jobba primärt hemifrån men vara på kontoret 1-2 dagar i veckan i alla fall av primärt sociala skäl. Vi vill inte bara vara en namnlista på Slack. En liten asterisk gällande hemmajobb är att våra kunder ibland kommer kräva fysisk närvaro och då får vi rätta oss efter det, men vi kommer alltid sträva efter att tillmötesgå våra anställdas behov så gott det går.

Karriärmöjligheter

Utöver den naturliga komptensutvecklingen som sker av att arbeta i team med likasinnade erbjuder vi både externa och interna utbildningar. Vi startar exempelvis ett nytt initiativ vi kallar Kompetensnätverk - Från utvecklare till arkitekt, där en av våra lösningsarkitekter guidar dem som vill mot mer kunskap inom arkitektur för att förbereda dig för en roll som lösningsarkitekt om du så önskar.

De som jobbar kvar hos oss efter många år pratar om friheten att påverka sina uppdrag, sin arbetstid och sin utveckling. De pratar också om vår energifyllda kultur som består av lärande, wellness och öppenhet. Stoltheten över hur vi inte bara hjälper våra kunder utan även hur vi tar ett ansvar i vårt samhälle genom våra samarbeten med Suicide Zero, My Dream Now, Pink Programming, Convictus och Changers Hub.

Läs mer om hur det är att jobba på B3s dotterbolag Rebel & Bird och hur vi arbetar med vår wellness och våra sociala initiativ här

Klicka på ansökan eller tveka inte att kontakta Jocke Ginsburg på telefonnummer: 073-8133010 eller email: jocke@rebelandbird.com

Dela detta jobb

logga
Frontendutvecklare till prisbelönt digitalbyrå

B3 Consulting Group