itjobb.se

s

Fullstack-utvecklare trainee till mediebolaget Kanal 75

Ansök nu

Fullstack-utvecklare trainee till mediebolaget Kanal 75

I en bransch där det händer väldigt mycket, väldigt fort behöver vi alltid ambitiösa, drivna och engagerade medarbetare som vill hänga med på resan mot att leverera världens bästa spelupplevelse.   
Kom och börja din karriär hos oss på Kanal 75; ATG:s mediabolag! 
Som utvecklare hos oss på vår TV-station får du en direkt återkoppling av det du utvecklar i form av ljud och bild till våra kunder på webben och framför TV´n. 

Älskar du utveckling och att se hur det du gör används på ett konkret sätt? 
Då ska du söka till trainee hos oss! 
 
Om IT på Kanal 75
Kanal 75 har funnits i över 20 år och har hela tiden legat i framkant inom vår bransch som är Broadcast och streaming. Vi utvecklar egna system och integrerar med inköpta system med målet att automatisera våra produktioner i så hög grad som möjigt.  Just nu är vi mitt i ett stort arbete med att omforma hela stationens plattform för ljud, bild och automatisering. Vi går nu mot mer standardiserad web-teknik för att på ett effektivt sätt kunna öka bredden i vårt utbud av i första hand direktsändningar. Då vi bygger egna system som är specialserade mot Broadcast-teknik har vi en hög höjd i vår kompetens och alla som jobbar hos oss på IT är i Fullstack-utvecklare men med fokus på Backend.

Vi använder följande tekniker och plattformar hos oss: 

  • Windows C# .NET – används för mer hårdvarunära utveckling som t.ex. inspelning av video. 

  • XML, JSON och XSLT – hela vårt egna Databas –och process–system BONSAI bygger i grunden på dessa tre tekniker/format. 

  • HTML och Javascript är såklart grunden för de web-interface vi bygger och vi jobbar med VUE tillsammans med Typescript som framework. 

  • HTTP, Websocket – då vi har höga krav på realtid i våra lösningar bygger vi egna server-client system som kommunicerar med dessa protokoll. Vi hämtar även stora mängder data från externa API:er med dessa tekniker.

  • FFMPEG – denna mycket kompetenta open-source–video-konverterare finns inbyggd i många produkter inom broadcast och vi använder den till all vår konvertering av ljud och video. 

Vårt IT-Team
Teamet består idag av 4-5 medarbetare som alla är fullstack-utvecklare med lite olika specialistområden med allt från arkitektur via frontend web till hårdvarunära programmering. Broadcast-segmentet är ett litet exklusivt teknik-område där driftsäkerhet och realtidssystem är det som formar all vår utveckling.

Vi arbetar i nära samarbete med vår produktions -och teknik-personal och tillsammans med dem säkerställer vi att allt funkar på vår station.

Vem är du?
Vi letar efter dig som är Civilingenjör och har kunskap om systemutveckling och media. Utbildningen kan vara programmet för Medieteknik, men det kan också vara ett annat program där du mött dessa ämnen.  Ditt största intresse är att att utveckla programvara i alla dess former och vi ser gärna att du behärskar flera olika språk och miljöer. 

Vi är litet team som arbetar över ett stort område med flera olika projekt samtidigt så din roll kan variera. I vissa fall får du ta ansvar för hela kedjan i ett utvecklingsprojekt – från specifiation till produktionssättning och ibland jobba som specialist i ett större team. 
 
Självklart kan du jobba enskilt med eget driv och också i nära samarbete med personer i teamet. 

Du talar flytande svenska och engelska.  

Vi vill gärna se att du har grundläggande kunskap i att jobba med följande:  

  • C# Windows .NET

  • XML, XSLT, JSON

  • Typescript och VUE Javascript framework

  • NO-SQL Databaser 

Kom och jobba med mig– Peder Wistedt- din framtida mentor
Jag heter Peder Wistedt och kommer att vara din mentor under din trainee-period. För 20 år sen klev jag in på Kanal75 som 29-åring och har sedan dess varit med och byggt upp och automatiserat vår TV-station. Broadcast-branschen kombinerat med Spel-branschen som jag hamnade i lite av en slump har utvecklats kraftigt under den perioden och det gör den fortfarande – därför blir jag kvar år efter år och stormtrivs ???? Idag jobbar jag inom ett brett område som chef för utvecklingen, arkitekt, projektledare men också med backend-utveckling av vår egen plattform BONSAI. Hos oss kommer du få prova på många sorters utveckling och för mig är det viktigaste att man brinner för det man gör – uppgifterna skall vara utmanande och kräva att man hela tiden lär sig nya saker och är nyfiken. 

Kontaktuppgifter
Som trainee är du placerad på vårt kontor placerad på Kanal75 i Värtahamnen, men visa dagar kommer du sitta även på Solvalla. På grund av Covid-19 så sker i nuläget mestadels arbete på distans. Vi kommer att ta emot ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan. Om du har frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Helga Svensson, helga.svensson@atg.se. 

Läs mer om traineeprogrammet och ATG på vår hemsida: https://omatg.se/trainee/ 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. 

Dela detta jobb

s
Fullstack-utvecklare trainee till mediebolaget Kanal 75

AB Trav och Galopp ( ATG )