itjobb.se

Grafisk formgivare till SCB

Ansök nu

Grafisk formgivare till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 300 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en formgivare till vår enhet för kommunikationsdesign och publicering (KOM/DESIGN). Enheten ansvarar för utveckling av SCB:s webbplatser och digitala tjänster, SCB:s visuella identitet och grafiska formgivning samt publicering av nya statistikresultat i statistikdatabasen och på scb.se. Enheten finns på SCB:s kontor i Stockholm.

En av våra formgivare på vår interna ateljé ska vara tjänstledig en längre tid och vi behöver förstärkning med en grafisk formgivare som deltar i den löpande produktionen. Ateljén, som idag består av två formgivare och en produktionsledare, ansvarar för SCB:s visuella identitet samt löpande produktion av allt från trycksaker, infografik till webbdesign och rörlig bild. Du producerar informationsmaterial enligt vår grafiska profil på uppdrag av interna kunder. Du arbetar med hela kedjan från idé till färdig produkt och är med och säkerställer att den grafiska profilen följs och vidareutvecklas. Arbetsuppgifter innefattar både uppgifter som originalare och formgivare.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att:

  • Producera trycksaker, infografik till webbdesign och rörlig bild
  • Säkerställa att den grafiska profilen följs och vidareutvecklasmedverka i utvecklingsprojekt för SCB:s olika webbplatser

Kvalifikationer

Du har:

  • utbildning inom grafisk design t.ex. Berghs School of Communication, IHM, Hyper Island, Beckmans eller kunskaper som bedöms likvärdiga
  • erfarenhet av kvalificerat arbete inom grafisk produktion för både tryck och webb
  •  erfarenhet av visuella identiteter
  • erfarenhet av bildbearbetningar i Photoshop
  • erfarenhet av Adobe CS-paketet, Office samt bildhantering
  • kunskap för att producera filer som leder till ökad tillgänglighet på vår webbplats
  • kunskaper för att framställa filer för både tryck och webb

Erfarenheter från att fotografera och arbeta med illustration är meriterande. Du bör ha jobbat med både PC och Mac. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den här tjänsten behöver du vara serviceinriktad och flexibel och har ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar bra med andra människor är noggrann och gillar att få saker gjorda

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är vikariat fram till sommaren 2019. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2018-08-14, märkt med dnr 2018/1016, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor. 

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Cecilia Westström tel 010-479 46 40. Vid frågor om arbetsuppgifterna   kontakta Maria Aspelin , tel 010-479 40 00 (vecka 29 och 32).

Fackliga företrädare

Jessicka Rosén, Saco-S föreningen vid SCB, tel 010-479 40 00.

Krister Näsén, ST inom SCB, tel 010-479 40 00.

Övrigt

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Dela detta jobb

Grafisk formgivare till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån