itjobb.se

Gränssnitts- och Webbdesigner till SCB

Ort
Utgår

2018-08-23

Ansök nu

Gränssnitts- och Webbdesigner till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 300 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en gränssnitts- och webbdesigner till vår enhet för kommunikationsdesign och publicering (KOM/DESIGN). Enheten ansvarar för utveckling av SCB:s webbplatser och digitala tjänster, SCB:s visuella identitet och grafiska formgivning samt publicering av nya statistikresultat i statistikdatabasen och på scb.se. Enheten finns på SCB:s kontor i Stockholm.

SCB har flera olika webbsajter och behöver förstärka utvecklingsteamet med en interaktionsdesigner med inriktning mot webb som ska ansvara för att produktens gränssnitt och design skapar de effekter användaren förväntar sig i olika situationer.

SCB arbetar för närvarande med ett projekt för att förändra scb.se på ett genomgripande sätt både vad gäller design, struktur och navigering. Tjänsten ingår i ett webbutvecklingsteam med projektledare och UX-designer. Teamet jobbar tätt med ett internt IT-utvecklingsteam för att uppfylla projektmålen. SCB arbetat agilt i utvecklingsprojekten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att:

  • medverka i utvecklingsprojekt för SCB:s olika webbplatser
  • ta fram detaljerade designskisser
  • ta fram mönster för hur interaktionen mellan person och teknik ska fungera
  • leverera prototyper för presentation och publicering av statistiken
  • leverera mallar i HTML och CSS

Kvalifikationer

Du har: 
• utbildning inom gränssnitt och webbdesign 
• erfarenhet av att designa webbgränssnitt  
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både engelska och svenska

Erfarenheter från att utveckla stora och komplexa webbplatser är meriterande. Du bör också ha kunskap om webbens teknik som HTML, CSS och publiceringssystem samt kunskap om webbens användbarhet och tillgänglighet, WCAG. Erfarenhet av frontend-utveckling är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den här tjänsten behöver du vara kvalitetsmedveten och kreativ och ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar bra med andra människor och gillar att få saker gjorda.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2018-08-23, märkt med dnr 2018/1015, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Cecilia Westström, tel 010-479 46 40

Fackliga företrädare

Jessica Rosén, Saco-S föreningen vid SCB, tel 010-479 40 00.

Krister Näsén, ST inom SCB, tel 010-479 40 00.

Övrigt

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Dela detta jobb

Gränssnitts- och Webbdesigner till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån