itjobb.se

Gruppchef IT Operations och Support – FAST2

Ansök nu

Gruppchef IT Operations och Support – FAST2

Är du trygg i ditt ledarskap och har god teknisk kompetens inom affärssystem och applikationer?

Gillar du att jobba med kontinuerlig förbättring av processer och support? Är du skicklig på att leda och coacha medarbetare? Då kan detta vara din nästa stora möjlighet!

FAST2 Affärssystem är marknadsledande leverantör i Sverige av fastighetssystem. Våra värdeord är inkluderande, innovation, entusiasm och ansvar. Vi brinner för våra produkter och för att ge fastighetsbolag och bostadsbolag långsiktigt hållbara system och kundnära tjänster.

Om rollen hos oss:

I rollen blir du personalansvarig för två team, ett team som jobbar med support av vårt affärssystem och ett IT-Operationsteam som jobbar backend med installationer, nätverk, automatisering, felsökning och drift. Totalt är det 13 personer och de flesta sitter på vårt kontor i Stockholm.

I din roll så ingår följande ansvar och arbetsuppgifter:

● Ansvara för att planera, samordna, leda och följa upp teamen

● Säkerställa hanteringen av inkommande ärenden och uppdrag och hjälpa teamen att prioritera samt fördela arbetet

● Planera långsiktigt och strategiskt arbete för teamen med hjälp av en IT-roadmap

● Utvärdera och förbättra rutiner och processer Incident, Problem och Change (enligt ITIL)

● Ha personal och budgetansvar för de två teamen

● Ansvara för rutiner och processer i samband med drift och underhåll av servrar, nätverk och affärskritiska system samt övervakning av dessa

● Hjälpa till att jobba med IT-säkerhetsfrågor, drift av nätverk, serverklientmiljöer och applikationer

● Utveckla strategier och policys för att på ett effektivt sätt stötta verksamhetens affärsmål

● Kunna förbereda strategiska beslut och vara rådgivande till ledningsgruppen i IT frågor

Våra team

Vår interna IT-drift har vi outsourcat så det vi fokuserar på i teamen är vår produktionsmiljö och dialogen med våra kunder.

I supportteamet jobbar vi mycket med SQL och felsökning. Vi är inne i de olika modulerna och försöker se hur våra användare kan använda våra lösningar optimalt.

I IT-Operationsteamet jobbar vi med installationer och integrationer samt automatisering. Vi strävar efter ett devops tänk och vi har många spännande utmaningar och förbättringsprojekt framåt.

Vi ser gärna att du är intresserad av IT och teknik och att du kan bidra med lite tankar och idéer kring vägen framåt gällande våra lösningar. Nedan är några områden och verktyg vi jobbar med dagligen:

●     Administration av system

●     Linux/Unix och Windows

●     SQL (T-SQL, MySQL, MSSQL)

●     Virtualisering – VMWare och Proxmox

●     IT Säkerhet och Nätverk (TCP/IP, VPN, Brandväggar)

●     Jboss, Tomcat

●     Installationsverktyg (Puppet)

●     Containrar / Docker

●     GIT, Nexus, Jenkins

Din bakgrund?

Du har tidigare arbetslivserfarenhet från att jobbat hands-on inom IT-infrastrukturområdet, gärna från en IT-Operationsavdelning eller liknande hos ett produktbolag.

Med fördel har du koll på vad som krävs att drifta och förvalta ett affärskritiskt system med komplex arkitektur.

Du gillar att jobba nära tekniken och gillar både att hjälpa till och stötta rent operativt men även att agera på en mer rådgivande nivå där du kan hjälpa ditt team att utvecklas och växa som individer.

För denna roll ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet som chef och har haft ett arbetsledande ansvar för ett eller flera team.

Du är en trygg ledare som har god förmåga att kommunicera och hålla en bra linje framåt även när det blir pressade situationer.

Om FAST2:

FAST2 Affärssystem är marknadsledande leverantör i Sverige av fastighetssystem. Våra värdeord är inkluderande, innovation, entusiasm och ansvar. Vi brinner för våra produkter och för att ge fastighetsbolag och bostadsbolag långsiktigt hållbara system och kundnära tjänster.

FAST2 har funnits sedan 1996 men systemet har anor från mitten av 80-talet. Vi har flera medarbetare med över 15 års erfarenhet av fastighetssystem, och att arbeta med fastighetsbolag som kunder. Detta kombinerar vi med teknikkunniga programmerare för att fortsätta hålla systemet modernt och ajour med de senaste trenderna.

Vi finns idag representerade på fem orter i Sverige och har våra stora kontor i Stockholm och Göteborg.

Vi uppmuntrar kreativitet och innovationskraft hos våra anställda och vi strävar alltid efter hög arbetsglädje och bra stämning. Vi vill arbeta nära våra kunder i tät dialog för att förstå verkligheten och för att kunna ligga i framkant.

Vi är ett modernt företag och tror på worklife balance, därför går det bra att jobba hemifrån om det behövs. Vi har goda förmåner, tjänstepensioner och andra villkor.

Kika in på vår hemsida för mer information: www.fast2.se 

Intresserad? Höra av dig till oss:

I denna process samarbetar FAST2 med House of Skills. 

Vid frågor och ansökan går det jättefint att maila direkt till Linda Freij på linda@houseofskills.se.

Vi ser fram emot din ansökan och går igenom urvalet löpande. 

Dela detta jobb

Gruppchef IT Operations och Support – FAST2

House of Skills