itjobb.se

logga

Hårdvarunära programmerare till BAE Systems Bofors AB

Ansök nu

Hårdvarunära programmerare till BAE Systems Bofors AB

Välkommen till ett starkt växande företag! Här får du arbeta med utmanande tekniska system i en internationell miljö. Tjänsten erbjuder stor bredd och intressanta arbetsuppgifter – till exempel byggnation av en helt ny hårdvaruplattform.

På uppdrag av BAE Systems Bofors i Karlskoga söker AxÖ Consulting en hårdvarunära programmerare. Här kommer du att ingå i sektionen Programvaruutveckling som består av 20-talet ytterst kompetenta kollegor. Sektionen finns organisatoriskt inom R&D-avdelningen och arbetar mot företagets samtliga produktområden – ammunition, marina vapensystem och artillerisystem. Inom sektionen arbetar man med såväl förvaltning och nyutveckling som IT-säkerhet.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som hårdvarunära programvaruutvecklare innefattar primärt utveckling av realtidssystem i Linux. Bredden på tänkbara uppgifter är stor men handlar framför allt om programmering, dagliga uppgifter är allt från styrsystem till att utveckla gränssnitt för olika pjässystem. Plattformen utgörs främst av Linux men även andra typer av varianter förekommer.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att utveckla programvara i C/C++, att delta vid utveckling på någon av företagets Linuxbaserade plattformar, driftsätta operativsystem på nya hårdvaruplattformar eller genomföra tester av mjukvara.

En spännande utmaning är också att du kommer vara högst delaktig i att bygga en ny hårdvaruplattform. I de delarna av uppdraget kommer man i kontakt med hårdvarugränssnitt och tillhörande mjukvara. Du kommer till exempel att:

  • Jobba med konfigurering av operativsystem, främst inriktat mot Linux.

  • Arbeta med utveckling av realtidssystem i Linux-miljö (både som utvecklingsmiljö och målplattform).

  • Primärt programmera i C men även till viss del C++.

  • Delta vid utveckling av ny Linux-baserad plattform inom företagets projekt.

  • Driftsätta operativsystem på nya hårdvaruplattformar.

  • Genomföra tester av mjukvara.

Profilbeskrivning

Du har en teknisk utbildning ifrån högskola/universitet som Dataingenjör eller Elektroingenjör, alternativt skaffat dig kompetens som bedöms likvärdig.

För att lyckas bra i rollen tror vi att du är lite mer erfaren och har arbetat som hård- eller mjukvaruutvecklare i flera år samt har god kännedom om Windows och Linux OS. Viktigaste är dock att du har ett stort intresse för området och vill komma till BAE Systems Bofors och bidra till den framtida utvecklingen.

  • Arbetet med hårdvaruplattformen gör att kunskaper om t.ex. FPGA och annan liknande kompetens är meriterande, det är dock inte något krav.

Som person är du drivande, nytänkande, strukturerad och tycker om att jobba i en kreativ miljö. Tjänsten kräver god initiativförmåga och en förmåga att samarbeta och kommunicera med andra människor. Således krävs goda kunskaper i svenska och koncernspråket engelska i både tal och skrift. Vi ser även positivt på kunskap och tidigare erfarenheter från försvarsindustrin.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 450 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Här får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar man på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE System Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Företaget tillämpar provanställning. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se 

Fackliga kontaktpersoner: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606, Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323.

Dela detta jobb

logga
Hårdvarunära programmerare till BAE Systems Bofors AB

AxÖ Consulting