itjobb.se

s

Hardware System Engineer

Ort
Utgår

2021-11-25

Ansök nu

Hardware System Engineer

För ATG är medarbetarna vår allra viktigaste tillgång. Vår ambition är att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med vår företagskultur och värdegrund i en inspirerande och engagerande arbetsmiljö. Vi tror på hållbara och friska medarbetare och har en heltidsanställd Hälsocoach, eget modernt gym med möjlighet att träna under arbetsdagen. Vi har flexibel arbetsplats och molnbaserade arbetsverktyg som möjliggör bättre samarbeten mellan avdelningar.
Kanal 75 är ett av ATG helägt dotterbolag.

Vi söker en Hardware System Engineer

System Hardware Engineers är den grupp av specialister hos Kanal 75, som i produktion ansvarar tekniskt för våra sändningar på t ex ATG.se, ATG Live och TV4-gruppens kanaler. Arbetsgruppen, som är en blandning av anställda och frilansare, jobbar skift och någon i gruppen finns alltid på plats kl: 07–23 alla dagar, 365 dagar per år. Vi söker nu en person som vill vara en del av denna grupp. Du kommer att tillsammans med andra i gruppen ansvara för den dagliga tekniska driften av Kanal 75:s produktioner under ditt skift. Du planerar, förbereder och utför det som är nödvändigt för att alla sändningar och produktioner ska kunna genomföras.

Rollen innebär bland annat:

-Att vara schemalagd i produktion som System Hardware Engineer och därmed aktivt jobba med Kanal 75:s produktioner.

-Att vara med i arbetet med att utveckla nya tekniska lösningar och produkter, samt att kontinuerligt underhålla de befintliga.

-Att dela i planeringen av större event.

Vilka är vi?
Kanal 75 producerar direktsändningar och inspelade studioprogram från tidig morgon till sen kväll, 365 dagar per år. Vår produktionsvolym; med över 1 600 direktsändningar och hundratusentals skapade klipp varje år, i kombination med stora mängder datadriven grafik och annan information, gör oss unika i branschen.

Främst producerar vi trav- och galoppsändningar; men mängden övrig sport är ökande.Vi når våra kunder genom ett flertal web-sidor, två egna TV-kanaler, 2000 spelombud samt genom att producera alla trav- och galoppsändningar i TV4´s kanaler. Vi producerar svenska sändningar, men även en engelsk som når 20-talet länder i världen. Dessutom sänder vi tävlingar direkt från hela världen rakt hem i svenska hushåll. Kanal 75 ansvarar dessutom för allt redaktionellt innehåll på ATG.se, samt tillhandahåller med nyheter, start-och resultatlistor, program med mera till svenska och internationella kunder. I TV4s kanaler producerar vi cirka 16-20 timmar hästsport i veckan, vilket resulterar i cirka 20 000 sända lopp per år.
I vår teknik strävar vi efter att ligga i framkant. Den största delen av vår signaldistribution är IP-baserad – vilket gör oss flexibla, men kräver också att vi ständigt behöver vara kreativa i vårt dagliga arbete.

Vår teknik
Vi har som uttalat mål att ligga i teknisk framkant. Internt distribuerar vi all video över IP och vår produktion sker oftast helt i mjukvara. – Många mjukvaror är från tredje part, men vi har också omfattande egenutveckling hos en utvecklingsavdelning som drivs av att ständigt förbättra och automatisera vår produktion. Vi använder fyra studios i storlekar från 15 till 400 kvm samt ett flertal mindre kommentatorsbås. Parallellt kan vi producera 10 st paketerade direktsändningar.

Vem är du?
Har du stor fallenhet för teknik, och är en lagspelare med förmåga att leverera, då kommer du passa in hos oss! VI tror att du har en högskoleutbildning inom media- och/eller IT-drift, men är öppna för andra vägar till relevant kunskap. I övrigt är du driven, målinriktad och strukturerad. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att samarbeta. Du är tekniskt kunnig, flexibel, alert och kreativ. Det är ett krav att du kan prata och skriva på svenska. 

Om mig – rekryterande chef Samuel Palo, Hardware System Manager
Jag har tidigare jobbat som Hardware System Engineer och arbetar fortsatt med och i gruppen av dessa. Min målsättning är att skapa en arbetskonstellation med en mix av olika människor, med olika kunskaper och färdigheter. Detta för att vi som grupp ska kunna arbeta kreativt, tackla problem och hitta lösningar så effektivt som möjligt.

Kontakta oss!
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, tjänsten kräver att du arbetar dagtid, kvällar och helger. Du kommer vara placerad i Kanal75s moderna lokaler i Värtahamnen.
Vi kommer att ta emot ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan. Om du har frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Annika Englund, annika.englund@atg.se.

Läs mer om ATG på vår hemsida: https://omatg.se/

Vi tar inte emot ansökningar via e-mail, utan alla ansökningar ska gå via vår rekryteringsportal.

Dela detta jobb

s
Hardware System Engineer

AB Trav och Galopp ( ATG )