itjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Affärsområdet Specialprodukter är en intern produkt- och tjänsteleverantör till LKAB:s kärnverksamhet och en växande och betydande extern aktör som utvecklar och marknadsför industrimineraler, borrteknik och fullservicelösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Affärsområdet har över 700 anställda i 12 länder och omsätter 4,5 miljarder kronor. Läs mer på: http://www.lkabmekaniska.se/ http://www.wassara.com/en/ http://www.lkabbergbetong.se/ http://www.lkabkimit.se/ http://lkabminerals.com/

Om tjänsten

Affärsområdet Specialprodukter växer och vi behöver därför ytterligare en HR Business Partner som kan bidra till utvecklingen av HR arbetet inom Specialprodukter. Vi söker en driftig och framåtlutad HR Business Partner som vill medverka till att divisionen följer sin tillväxtplan. Fokus för denna tjänst ligger i första hand på verksamheten inom Sverige. Hos oss arbetar du nära chefer och medarbetare och rör dig över ett brett spektrum av HR frågor samtidigt som du har nära stöd av dina kollegor inom Divisionen samt centrala HR funktioner inom LKAB. För att kunna ha en rimlig startsträcka i rollen som HR stöd till chefer har du redan tidigare arbetat med att attrahera, rekrytera och hantera personalärenden under ett par år. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara utåtriktad, lyhörd och lösningsfokuserad och kan självständigt driva personalrelaterade arbetsuppgifter och projekt. Inom Division Specialprodukter behöver vi som HR stöd ständigt utvecklas i takt med verksamhetens behov och vår filosofi präglas av uttryck som; ”rätt person på rätt plats”, ”går det att göra på ett smartare sätt?” och ”vilket alternativ bidrar bäst till verksamheten?”. Du bedriver en stor del av ditt arbete i samråd med de chefer du stöttar i syftet att verksamheten ska nå sina mål. Vi förutsätter att du trivs i en miljö där du arbetar med varierande arbetsuppgifter och har möjligheter att själv planera och prioritera din vardag inom ramarna för ditt ansvarsområde. Du rapporterar till personalchefen för Affärsområdet Specialprodukter.

Dina kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom personalområdet eller motsvarande erfarenhet som bas. Du har god erfarenhet av personalfrågor såsom rekrytering och även praktisk yrkeserfarenhet av arbetsrätt och kollektivavtalsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av Teknikavtalet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder utöver konkurrenskraftiga villkor en möjlighet att vara med och påverka en pågående tillväxtresa som kommer bidra till att göra LKAB till ett bredare och starkare företag med fokus på hållbarhet. Du kommer utvecklas i din yrkesroll. Är du intresserad av att få mer internationell erfarenhet? Det går också att ordna.

Placeringsort: Luleå eller Kiruna

Omfattning: Tillsvidareanställning, heltid. Regelbundna resor förekommer i tjänsten inom Sverige och ibland internationellt.

Övrig information

Kontakta gärna Personalchef Jonas Jones, jonas.jones@lkab.com 0920–38199 eller HR Business Partner Erika Taube, erika.taube@lkab.com 0980–71816 om du har frågor om tjänsten. Sista ansökningsdag är 30 januari 2020. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

 

Befattning
HR Business Partner

Stationering
LKAB Minerals, Kiruna/Luleå

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-01-30

HR Business Partner

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-30

Ansök nu

Dela detta jobb