itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

HR Digital Lead

Företag Oleter Group AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-04

Ansök nu

HR Digital Lead

Oleterkoncernen är på en spännande resa och gemensamt för samtliga våra bolag är en stor satsning på digitalisering och hållbarhet. Oleter Groups centrala HR-team söker därför en framåtlutad HR Digital Lead med produktägaransvar för Koncernens IT-system för HR-funktionen.

Vi söker dig som har ett starkt fokus på användaren med ett brinnande intresse för att förbättra och utveckla verksamheten med digitala verktyg!

Vi erbjuder dig

I Oleter Group kombineras entreprenörskap och stark lokal förankring med storskalighet och effektivitet. Som HR Digital Lead i centrala staber är du en del av ett större digital satsning i en utmanande affärsmiljö.

Som Digital Lead blir du en del av ett större HR-team med lokala HR-Partners och KMA-samordnare och du arbetar tvärfunktionellt med andra avdelningar i koncernen, vårt digitala team och externa samarbetspartners för att utveckla vår digitala miljö. Nätverkande, kommunikation och samarbete med koncernens medarbetare, chefer och andra utbildare blir därmed en naturlig del i arbetet.

Vi tror att arbetet utgår från vårt kontor i Älvsjö. Oleter Group med sina verksamheter finns på över 50 orter i Sverige. För rätt person kan huvudsaklig stationering på annan ort vara möjlig. Flexibelt arbetsliv med delvis hemarbete är också en självklarhet. Resor i tjänsten kommer att förekomma.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som HR Digital Lead har du ett produktägaransvar för HRs IT-system med stort fokus på att förvalta, förbättra och utveckla systemen, arbetssätt och processer. Du är vår projektledare vid upphandling, utveckling och implementering av HRs IT-system med uppgift att driva arbetet framåt från förstudie till implementation. Genom dina kunskaper om IT och digitalisering är du en viktig kugge i hjulet på vägen att bli branschens attraktivaste arbetsgivare.

I din roll som HR Digital Lead samarbetar du tätt tillsammans med HR-teamet för att omsätta koncernens övergripande strategi och mål till nya och förbättrade arbetssätt. Du bidrar med dina kunskaper inom IT och Digitalisering och tillsammans prioriterar vi projekt och lägger plan för arbetet framåt.

Som HR teamets Digital Lead

 • Har du produktägaransvar för HRs IT-system med ansvar för att följa upp behov av funktionell utveckling, såväl som att rapportera problem och säkerställa säkerhet-, och systemunderhåll.
 • Sätter du, tillsammans med HR-teamet, en roadmap för digitaliseringen inom HR. Vi tar ett tydligt avstamp från HR- och hållbarhetsstrategi och varje medarbetares resa i koncernen.
 • Analyserar du komplexa HR relaterade affärsproblem och hur de kan lösas med automatiserade processer och system. Du använder data och användarinformation för att utveckla, förbättra och rekommendera processförbättringsmöjligheter, samt säkerställa maximalt nyttjande av systemen och uppnå större effektivitet och affärsvärde.
 • Skapar du specifikationer för att möta affärs – och systemkrav samt säkerställer att valda system blir effektivt integrerade med arbetsflöden och affärssystem.
 • Genomför marknadsanalyser och har örat mot rälsen för nya smart arbetssätt och processer som kan göra arbetsvardagen enklare för medarbetare och chefer, samt bidra till vår attraktivitet som arbetsgivare.
 • Du leder projekt från start till avslut, som omfattar interna kartläggningar, marknadsanalyser och förstudier, att ta fram kravspecifikationer och utvärderar förfrågningsunderlag (RFP), samt planera och leda testning och implementation.
 • Säkerställer att ändamålsenlig enhets – integrations – och acceptanstestning genomförs i projekt, samt dokumenterar system-, och processer.
 • Arbetar du med förändringsledning och kommunikation. Du är en del av ett tvärfunktionellt team och i vissa fall leder du dessa för att hantera eventuella problem och utmaningar kopplade till HR IT.

Om dig

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är prestigelös och kommunikativ i din personlighet. Du ska tycka om när det händer mycket och med stor nyfikenhet bidra med positiv energi till gruppen. 

För att lyckas i rollen ska du ha en starkt driv framåt med förmågan att leda dig själv och andra i förändring. Vi söker dig som är tydlig och strukturerad i ditt arbetssätt. Du ser lösningar på problem, vågar tänka utanför boxen och kan ta befintlig kunskap som du sätter in i ett nytt sammanhang för att nå nya möjliga resultat. Du ska brinna för att hitta användarvänliga lösningar som förenklar arbetsvardagen för chefer och medarbetare. Du gillar att skapa något från grunden och omsätta en idé till färdig lösning.

Kompetenskrav för rollen:

 • Vi söker dig som har bred IT- och digitaliseringskompetens. Det är ett plus om du kan HR, men inget krav. Det viktigaste är att du kan se digitala lösningar på affärsnära utmaningar och prioriterar användarupplevelsen.
 • Vi tror att du har eftergymnasial utbildning inom affärsutveckling-, ekonomi och management, IT och systemutveckling eller motsvarande.
 • Du ska ha flera års arbetslivserfarenhet av att leda IT- och digitaliseringsprojekt där du fått bred erfarenhet av IT, systemutveckling och digitalisering. Du ska således ha erfarenhet av att leda projekt från idé till färdig lösning med erfarenhet att arbeta tvärfunktionellt.
 • Vårt koncernspråk är svenska, men viss kommunikation sker på engelska. Vi ser därför att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Om du tycker att beskrivningen stämmer in på dig kan vi erbjuda dig en spännande tjänst där du får möjlighet att driva utveckling inom en av våra viktigaste strategiska satsningar.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj. 

Mer information om tjänsten

För mer information om tjänsten kontakta Åsa Mårtensson på asa.martensson@oletergroup.se.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Om oss

Oleterkoncernen, med Oleter Group AB som moderbolag, erbjuder helhetslösningar inom skade-, industri- och fastighetsservice.

I koncernen ingår Ocab som är rikstäckande inom sanering- och avfuktning, NHS som erbjuder högtrycksspolning, vakuumsugning och rörinspektion, MCM Relining och S-pipe som utför totalrenovering av avloppssystem genom relining samt Planea som erbjuder kvalificerat konsultstöd för planering och utveckling av fastigheter.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald. Tillsammans står vi för Kvalitet – Engagemang – Hållbarhet.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Dela detta jobb

HR Digital Lead

Oleter Group AB