itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Hudiksvalls kommun söker informationssäkerhetsansvarig

Företag Jefferson Wells
Ort
Utgår

2022-09-04

Ansök nu

Hudiksvalls kommun söker informationssäkerhetsansvarig

Hudiksvalls kommun söker dig som vill bidra till att utveckla och expandera vårt arbete med informationssäkerhet. Vi går mot en spännande fas där vi ska öka vår digitala närvaro.

Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun.

Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare, inom 300 olika yrken, som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till att göra Hudiksvalls kommun till en säkrare arbetsplats där du får göra skillnad på riktigt och se tydliga resultat av just ditt arbete? Hudiksvalls kommun söker dig som vill bidra till att utveckla och expandera vårt arbete med informationssäkerhet. Vi går mot en spännande fas där vi ska öka vår digitala närvaro. Som informationssäkerhetsansvarig blir du en viktig del i denna förändringsresa

Som informationssäkerhetsansvarig ska du driva och utveckla arbetet inom informationssäkerhet och dataskydd inom Hudiksvalls kommun. Det innebär att du ska hålla dig underrättad om utveckling av lagstiftningen inom området för dataskydd och informationssäkerhet samt hålla dig underrättad om tillsynsmyndigheternas verksamhet

Du kommer vidare att arbeta med omvärldsbevakning, säkerhetsskyddsanalyser, planer och rutiner inom området.
Du kommer även att utföra inplacering i säkerhetsklass inklusive säkerhetsprövning och behörigheter till säkerhetskänslig verksamhet.
Tjänsten innehar också rollen som biträdande signalskyddschef med ansvar vid kommunicering av känslig information till andra aktörer.
Arbetet omfattar även vissa juridiska arbetsuppgifter som till exempel avtalshantering, juridisk rådgivning med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk examen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har goda kunskaper om säkerhetsskyddslagen, offentlighet- och sekretesslagen (OSL) och GDPR.
Du har tidigare arbetslivserfarenheter inom området och gärna arbetat inom offentlig förvaltning.
Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats. Det innebär att du har förmågan att se vad som behöver prioriteras, är effektiv och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat.
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.
Kompetens inom det juridiska området är en merit.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna säkerhetsklassificiering krävs ett svenskt medborgarskap.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Hudiksvalls kommun med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mats Andersson på telefonnummer: 026-66 30 22 eller via e-post:mats.andersson@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logo
Hudiksvalls kommun söker informationssäkerhetsansvarig

Jefferson Wells