itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IAM Systemtekniker till Finansinspektionen(FI)!

Ansök nu

IAM Systemtekniker till Finansinspektionen(FI)!

Är du systemtekniker med inriktning eller intresse av IAM? Vill du arbeta med IAM för en samhällsbärande och växande organisation med ett allt större uppdrag? Vill du arbeta med IAM i en välfungerande IT-organisation som internt ökar i betydelse? Vill du arbeta centralt, ha goda förmåner och mycket god anställningstrygghet? Sök rollen som IAM Systemtekniker på Finansinspektionen!

Om Finansinspektionen

Finansinspektionen fortsätter sin spännande digitaliseringsresa. Vi har nyligen infört agilt arbetssätt och vi moderniserar och vidareutvecklar systemstöd för verksamheten, allmänheten och företag under vår tillsyn samt inför ny teknik på vårt kontor och våra arbetsplatser. Vårt applikationslager och infrastruktur är i framkant och vårt Data Warehouse har beskrivits som toppmodernt av utomstående.
IT är ett verksamhetsområde som de senaste åren vuxit i betydelse, vilket lett till att vi idag har goda förutsättningar att genomföra vårt uppdrag. Vi har en väl fungerande struktur och en god stämning vilket innebär att nyanställda kan räkna med seniora och väl insatta kolleger.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. På FI är du med och påverkar den finansiella branschen. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.
Läs mer om hur det är att jobba på FI och vad vi erbjuder: https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/vi-erbjuder/



IAM systemtekniker-rollen

Som IAM Systemtekniker på avdelningen IT-drift kommer du tillhöra teamet som förvaltar FI:s plattformar där fokus ligger på säkerhet, tillgänglighet och stabilitet varav flertalet är kritiska för FI. Teamet ansvarar för servrar, operativsystem (Windows och Linux), lastbalanserare, webbtjänster, IAM, Kubernetes och logghantering.
Ditt primära fokus kommer vara inom området autentisering och auktorisation, IAM, men självklart bidrar du med din kompetens som resurs till teamets övriga förvaltnings- och nyutvecklingsprojekt. Arbetsuppgifterna innefattar uppgradering, felsökning och konfiguration, samt att stötta applikationsteam. I rollen ingår även övervakning av system och infrastruktur. Som IAM Systemtekniker kommer du hålla dig ajour i form av relevant omvärldsbevakning och aktivt bidra till förbättringar av de processer och rutiner som styr och kvalitetssäkrar arbetet.

Om Dig

För att trivas i IAM-rollen tror vi att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga, samt är initiativtagande och engagerad. Om du dessutom känner igen dig i beskrivande ord såsom tydlig, uthållig och analytisk tror vi att du kommer ha mycket god utvecklingspotential hos oss på FI. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som IAM systemtekniker söker vi dig som;

  • har något års arbetslivserfarenhet som systemtekniker och en utbildning, certifiering eller annat som kan styrka dina kunskaper

  • har goda kunskaper om MS Windows Server och MS IIS

  • har teoretiska kunskaper om IAM, Linux och LDAP

  • uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du;

  • har utbildning eller kurser på högskolenivå

  • har kunskap och erfarenhet av IAM-produkter som exempelvis PhenixID och BankID

  • har kunskap och erfarenhet av Ansible.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johan Eriksson på Experis via johan.saginer.eriksson@se.experis.com eller 072 301 48 26

Finansinspektionen har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 31:a augusti 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen.

Dela detta jobb

IAM Systemtekniker till Finansinspektionen(FI)!

Experis AB