itjobb.se

logga

IAM-utvecklare, Stockholm

Ort
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

IAM-utvecklare, Stockholm

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. Hos oss finns möjlighet att vara med och utveckla myndighetens IAM-system i en tid där vi står inför stora förändringar.

IT-avdelningen består idag av ca 300 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av den nya Pensionsöverenskommelsen. För oss inom IT innebär det bl.a. nyutveckling av ett flertal nya system med den senaste tekniken och arbetssätt.I oss får du en arbetsgivare som värdesätter en sund balans mellan arbete och fritid och som strävar efter att utveckla såväl verksamheten som våra medarbetare. Tekniken spelar en central roll i myndighetens uppdrag och vi har höga ambitioner, vilket är tydligt i vår vision ”Bäst IT för Sverige.”

Vi söker nu en driven kollega inom IAM (Identity Access Management), till vår gruppering ”IT tjänsteleverans & Behörighet”, inom IT-säkerhetsenheten.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att tillhöra IT-säkerhets- och tjänsteleveransenheten som bland annat ansvarar för IT-säkerhet, IAM och behörighetsstyrning. Vi lägger också stort fokus på att utgöra ett metodstöd till utvecklingsprojekt och förvaltning.

Vi söker nu en IAM-utvecklare till vårt team för behörighetsstyrning, med huvudsakliga arbetsuppgifter inom:
- Incidenthantering inom vår ID-tjänst
- Ändringshantering inom vår ID-tjänst
- Löpande förvaltningsarbete
- Digitalisering och automatisering inom IAM
- Anslutningar av kringliggande system
- Uppföljning av behörigheter och roller
- Metodstöd till övriga verksamheter kring IAM

Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och stort spelrum för dig som vill verka i och utvecklas inom uppdraget, i nära samarbete med erfarna kollegor och samarbetspartners.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du har relevant akademisk utbildning och att du hunnit testa dina kunskaper i praktiken. Du har kunskap om och intresse för säkerhetsarkitektur och informationssäkerhet, och vilja jobba med metodstöd och regelefterlevnad vid sidan om utveckling.

Vi arbetar i en organisation med hög förändringstakt och komplexa miljöer där du kommer ha många kontaktytor internt och externt. Teamet och enheten är förhållandevis små, men du kommer du arbeta brett över hela myndigheten, huvudsakligen operativt men också delta i taktiskt och strategiskt arbete.

Det är meriterande om du har verktygscertifieringar inom Sailpoint IIQ, eller andra liknande system

Vi tror också att du har kunskap om:
- Utveckling i Java
- Förståelse för databaser
- Katalogtjänster såsom LDAP, AD
- Kunskap om integrationer med REST, SCIM, XML, XACML
- Access Management med SAML, Oauth, OpenID Connect
- Utvecklingsverktyg som GIT och Eclipse
- Kunskaper inom olika plattformar såsom Linux och Windows

Egenskaper

Du är engagerad och noggrann, och arbetar målinriktat mot de planer och deadlines vi sätter upp gemensamt. Du har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och extern och tycker om att arbete konsultativt och stödjande. Du kan på ett lättförståeligt sätt kommunicera krav och dess intentioner samt i dialog med andra fånga upp behov och applicera dem till tekniska lösningar.

För att trivas i rollen tror vi att du uppskattar att arbeta i team, men också att samverka brett med många kontaktytor inom och utanför din egen organisation. Du får en hög grad av frihet och vi förväntar oss att du tar ansvar, är nyfiken på nya lösningar och att du har en stark drivkraft att få saker gjorda.

Du har även analytisk förmåga, vilket innebär att du snabbt kan skapa dig en överblick kring ditt arbete och göra relevanta prioriteringar. Du som söker är mycket självgående och van vid att ta egna initiativ. Du är kommunikativ, lyhörd och har en pedagogisk förmåga som gör att du har lätt för att förmedla ett budskap så att mottagaren förstår.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta gruppchef och IT-tjänsteansvarig Carina Carlgren, tel. 010-454 20 64, eller IAM Manager, Roger Sjöberg, 010-104544514

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10.

Under semesterperioden i juli och inledningen av augusti har vi tyvärr begränsade möjligheter att svara på frågor, men skicka gärna in din ansökan till oss ändå. Har du frågor som vi inte hunnit besvara, så återkommer vi gärna i augusti innan vi startar intervjuprocessen. Intervjuer sker löpande, men påbörjas tidigast i början av augusti.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2020- 85 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten?
Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Sista ansökningsdag

2020-08-10

Dela detta jobb

logga
IAM-utvecklare, Stockholm

Pensionsmyndigheten