itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IKT-strateg/Utvecklingsledare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-02

Ansök nu

IKT-strateg/Utvecklingsledare

Arbetsplatsen

Förvaltningens verksamhet innefattar förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, gymnasium och vuxenutbildning.

Förvaltningen är indelad i fem rektorsområden:

- Förskola för barn 1-5 år
- Strandskolan åk 1-6 samt förskoleklass och fritidshem
- Mölltorpsskolan åk 1-6 samt förskoleklass och fritidshem
- Carl Johanskolan åk 7-9
- Gymnasium och vuxenutbildning

Din arbetsplats är förlagd i Karlsborgs kommunhus men ditt uppdrag är förvaltningsövergripande. 

Arbetsuppgifter

Rollen som IKT-strateg innebär en nyckelroll i samordningen av sektorns digitala utveckling och stöd till enheter och förvaltningsledning. Den snabba utvecklingen av digitala tjänster ger kontinuerligt nya möjligheter att förbättra kvalitet och effektivitet.

I IKT-strategens uppdrag ingår att utveckla undervisningen genom föreläsande och fortbildning av personalen. Genom handledning och inspirationsarbete ska elever och personal ges möjligheter till varierade arbetssätt och med olika digitala verktyg. Vi har digitala verktyg i form av IPads eller laptops i omfattning "en till en" från och med förskoleklass.

IKT-strategen ansvarar för att förvaltningen får bra förutsättningar genom val av hård- och mjukvara. I rollen som förvaltningens IKT-strateg finns ett ansvar för en bra kommunikation mellan oss och den externa upphandlade IT-leverantören.

IKT-strategen får ett stort ansvar för den beslutade fortsatta digitaliseringen av skolan och detta kräver både omvärldsbevakning som kunskap om gällande styrdokument, inte minst GDPR.

Arbetet kräver insikt i de olika program och plattformar som används inom förvaltningen.

I rollen som utvecklingsledare ska sökt person vara förvaltningsledningen behjälplig i att driva utvecklingsprojekt och bistå i såväl det systematiska kvalitetsarbetet som det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har enligt arbetsgivaren lämplig erfarenhet och vi ser högskoleutbildning inom IT-området som meriterande. Det är viktigt att du på ett enkelt och förståeligt sätt kan beskriva och driva processer. Utöver ovanstående efterfrågade erfarenheter är det meriterande om du tidigare arbetat i en  politiskt styrd organisation, särskilt inom barn och utbildningsområdet. Önskvärt är vana vid barn och ungdomar.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Karlsborgs kommun använder vi oss av rekryteringsverktyget Varbi. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Varbi genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Ta gärna del av de förmåner du som anställd får i Karlsborgs kommun.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.  

Karlsborgs kommun som arbetsgivare

Karlsborgs kommun med sina ca 7 000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet, närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel - En guldplats helt enkelt, vilket du kan ta del av via film här
Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. 
Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl a Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda. Kika gärna in och ta del av vår vardag på vårt Instagramkonto 

 

Dela detta jobb

IKT-strateg/Utvecklingsledare

Karlsborgs kommun