itjobb.se

Informations- och IT-säkerhetsansvarig – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-05

Ansök nu

Informations- och IT-säkerhetsansvarig – Forsmarks Kraftgrupp

Säkerhetsskyddet på Forsmark är viktigt och blir mer och mer aktuellt, vill du vara med och påverka hur detta bedrivs? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

 

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

 

Nu söker vi en Informations och IT-säkerhetsansvarig till gruppen Säkerhetsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

 

Om jobbet

Säkerhetsavdelningen är en stabsavdelning som arbetar med strålsäkerhet och kvalitet. Avdelningen är rådgivande till VD och har en policyskapande, samordnande, stödjande och granskande roll. Inom enheten Säkerhetsstyrning ingår fysiskt skydd, informations- och IT-säkerhet, strålskydd och reaktorsäkerhet. Denna tjänst ingår i gruppen för fysiskt skydd där föreskrifter, lagar och andra krav tolkas och omsätts i företagsgemensamma styrande instruktioner. En huvuduppgift för oss är också att granska att verksamheten och företaget som helhet uppfyller de krav som ställs. En viktig del av arbetet utgörs av kontakt med tillsynsmyndigheter, främst gentemot Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), Polisen och Svenska Kraftnät (SvK).

 

Som Informations och IT-säkerhetsansvarig kommer du att arbeta i ett team tillsammans med erfarna kollegor, Forsmarks säkerhetsskyddschef är en av dem vilken du kommer ha nära samverkan och samarbete med.

 

Dina arbetsuppgifter

Som informations- och IT-säkerhetsansvarig arbetar du brett med säkerhetsskyddsfrågor och har ett övergripande ansvar för information- och IT-säkerhet. Detta ansvar innebär att identifiera och tolka gällande kravbild samt säkerställa att instruktioner, rutiner och arbetssätt uppfyller dessa krav. Detta innebär närvaro och delaktighet i verksamheten samt löpande värdering av den operativa verksamheten.

 

Rollen innebär vidare att verka för och främja ett högt säkerhetsmedvetande inom organisationen för säkerhetsskydd, inkl. informations- och IT-säkerhet. Exempelvis genom att ta fram, utveckla och hålla utbildningar inom området.

 

Tillsammans med säkerhetsskyddschefen är du en viktig kontaktyta inom Forsmark men även med Vattenfallkoncernen och andra tillståndshavare, exempelvis Ringhals, OKG och SKB. I arbetsuppgiften ingår även att svara för externa kontakter med exempelvis SSM och SvK.

 

Om dig

Vi söker dig med bred erfarenhet och kompetens inom säkerhetsskydd. Det är önskvärt att du även har erfarenhet inom informations- och IT-säkerhet. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från verksamhet med säkerhetsskyddskrav, gärna i säkerhetsklassad tjänst. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, goda kunskaper i engelska ses som meriterande.

 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har hög integritet, kan tala för din sak och vågar stå upp för dina ställningstaganden. Det förekommer mycket samverkan i tjänsten, med både interna och externa kontakter, och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Det är av stor vikt att du är kvalitetsmedveten och kan strukturera och prioritera ditt arbete. Du har även en god förmåga att kommunicera tydligt och har ett förtroendeingivande förhållningssätt.

 

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

 

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Läs gärna mer om vår verksamhet www.vattenfall.se/forsmark

 

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Tobias Lundqvist Saleh tfn 076-769 73 36.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Isis Larsson tfn 076-136 47 32.

 

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Juha Rintala, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

 

Placeringsort: Forsmark

 

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2020

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Location: Östhammar

Dela detta jobb

Informations- och IT-säkerhetsansvarig – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB