itjobb.se

Infrastructure Engineer

SVT är inne i en digital förflyttning där fler och fler tjänster byggs med webben i fokus. För att säkerställa snabbhet och stabilitet behöver vi nu stärka upp vårt Infra-team och söker därför en Infrastructure Engineer för utvecklandet av våra produkter.  

Om rollen
Webcore Infra-teamet äger, utvecklar och driftar tjänster som möjliggör det för SVT´s digitala utvecklingsavdelning att arbeta på ett effektivt sätt. Där finns bland annat SVT Nyheter, SVT Play, DUO och Barnkanalen. Det är vi som gör att våra utvecklingsteam kan få ut kod i produktion med ett knapptryck, har utvecklingsmiljöer i världsklass och verktyg för att bygga fantastiska tjänster. På många sätt så jobbar vi som ett Site Reliability Engineering (SRE) team och vi möjliggör för utvecklingsteamen att leverera värde.

Som en del av Infra-teamet kommer ditt arbete bl a innebära att utveckla vår framtida containerplattform baserad på Kubernetes och Ubuntu. Vi baserar i första hand våra tjänster på Open Source projekt och använder de verktyg som passar bäst för ändamålet. Exempelvis containerplattformar som LXD och Docker; service meshes som Istio; datastores som MariaDB, ElasticSearch, Redis och Kafka; lastbalanserare som HAProxy; distribuerade filsystem som Ceph, Minio och GlusterFS; monitorering med produkter som Grafana, Graphite, Prometheus och Kibana. 

Du behöver inte ha arbetat med alla dessa tekniker, vi lär dig det du behöver. Vi arbetar mycket med automatisering och provisionering och ser gärna att du vill lära dig och utvecklas inom det. Vi arbetar agilt och nära produktteamen.  Hos oss finns det stora möjligheter till personlig utveckling och vidareutbildning. 

Som team så äger och ansvarar vi för hela plattformen från server upp till användare. Vi bygger, designar och underhåller våra system gemensamt. Webcore Infra jobbar kontorstid men har ett roterande schema med beredskap utanför kontorstid.

Vem är du?
Vi tror att du gillar att arbeta i en lättrörlig verksamhet, där det går fort från ord till handling, då vår verksamhet är växande och dynamisk med högt tempo. Vi letar efter dig som brinner för både programmering och drift av Linux-system och med en nyfikenhet på hur man utför det bättre. Vi ser gärna att du är intresserad av att jobba nära våra team för att förstå deras behov. Vi tillämpar frihet under ansvar så du är pragmatisk och ansvarstagande. Vi gillar människor som är ödmjuka, kreativa, ifrågasättande och hjälpsamma. 

Kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Placering i Stockholm. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.  Facklig information lämnas av Åsa Larsdotter (SACO), Maria Nassikas (Unionen) och Jonas Ohlsson (SJF). Samtliga nås via växeln, tfn 08-784 00 00.

Dela detta jobb

Infrastructure Engineer

SVT