itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Infrastrukturspecialist till vår digitala kommunikationsplattform

Ansök nu

Infrastrukturspecialist till vår digitala kommunikationsplattform

Vill du vara med på en resa för allas vår framtid och göra en insats för att hjälpa de som hjälper våra pensionärer? Vill du vara med i den fortsatta utvecklingen av vår interna digitala kommunikationsplattform? Vill du vara en del av ett självgående team som arbetar framåt och ser möjligheterna i en miljö där molnlösningar inte är en självklarhet? I så fall kan rollen som Infrastrukturspecialist vara rätt nästa steg för dig!

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen består idag av ca 450 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av pensionsgruppens överenskommelse om långsiktigt höjda och trygga pensioner. För oss inom IT innebär detta nyutveckling, under många år framöver, av ett flertal nya pensionsförmånssystem med den senaste tekniken och arbetssätt. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. Vår vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Tjänsten placeras i Stockholm och vårt kontor finns nära Hornstulls tunnelbana på Södermalm. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler och har möjlighet till hybridarbete- att arbeta både på kontoret och på distans.

Arbetsbeskrivning

Rollen innebär att du tillsammans med dina kollegor tar ansvar för att installera, konfigurera och upprätthålla miljöer som Skype for Business, Exchange, Mobileiron med flera. I arbetsuppgifterna ingår också att dokumentera systemen samt rutinbeskrivningar. UC (Unified Communication) området är under stor förändring inom myndigheten och vi kommer arbeta med flera samarbetsverktyg framöver.

Pensionsmyndigheten har till största del sina system on-premise. Och teamet du kommer att tillhöra har just nu hand om Skype for Business, Exchange, Mobileiron, Spamfilter, konferensrumsteknik, digitala whiteboards och vår interna Studio. Vi deltar aktivt i diskussioner om vår framtida målbild för att tillgodose de behov som finns inom vårt område, både på plats och på distans. Vi väljer också att se utmaningen med att inte alltid ha möjlighet att välja molnvägen.

Du kommer att ingå i ett kompetent team med UC-specialister som tillsammans ansvarar för att leverera stabila samarbetslösningar och applikationer. Synen på de olika individerna är att alla har med sig en uppsättning kompetenser och förmågor som ska bidra till teamets helhet, snarare än att varje individ är låst i en viss roll.

Utbildning och erfarenhet

För att lyckas i rollen tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbetslivserfarenhet. Du kännetecknar dig som erfaren inom Unified Communication. Du trivs att arbeta med agila metoder och känner dig trygg i det svenska språket, både skriftligt och muntligt.

Vi ser att du har praktisk arbetslivserfarenhet inom flertalet av följande områden:
• Skype for Business 2015/2019
• Exchange 2016/2019
• Automatisering/Scriptande med verktyg som PowerShell för Exchange och Skype
• Patch-hantering, drift och felsökning
• Unified Endpoint Management (UEM)/mobilhantering
• Teknisk dokumentation

Det är också meriterande om du har:
• Erfarenhet inom områden som LBA (t ex BIG-IP), Active Directory, DNS, Certifikathantering, Felsökning/Larmhantering i System Center Operation Manager, automatisering inom Windows Server-plattformen
• Grundläggande kunskaper i Linux
• Erfarenhet av grundläggande processer inom IT-verksamhet
• Erfarenhet av att hålla utbildning
• Erfarenhet av kravdetaljering
• Erfarenhet av automatiseringar av test och/eller releasehantering
• Erfarenhet av test och felsökning.

Egenskaper

Vi tror att du är en naturlig lagspelare och som trivs i sammanhang där du får vara en viktig kugge i ett samspelande lag. Du är tekniskt intresserad och brinner för att omvandla teknik till verksamhetsnytta där infrastrukturen är en nyckel för stabilitet. För att trivas i rollen hos oss vill vi att du har mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra i och utanför teamet. Hos oss har vi högt i tak och vi ser att du delar med dig av din kompetens likväl som du själv ber om hjälp när det behövs.

Du är strukturerad och har förmågan att växla mellan detaljer och helhetsperspektiv. Tjänsten kräver ett högt eget ansvarstagande och vi förväntar oss att du är självgående.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 380 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader. Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i urvalsprocessen.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef: Caroline Uhrbom, 010-4542022

Fackliga representanter:
Liv Berntsson, Saco, tel. 010-454 34 19
Helena Blomkvist, ST, tel. 010-454 28 53

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag

2022-01-31

Dela detta jobb

logga
Infrastrukturspecialist till vår digitala kommunikationsplattform

Pensionsmyndigheten