itjobb.se

Ingenjör inom industriell IT och automation till kärnkraftsindustrin

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-01

Ansök nu

Ingenjör inom industriell IT och automation till kärnkraftsindustrin

Vill du vara med och utveckla svensk kärnkraft in i framtiden?

Ringhals står just nu inför stora moderniseringar av sina anläggningar för att kunna fortsätta försörja Sverige med el i minst 25 år till. För att klara av dessa utmaningar söker vi nu dig som älskar teknik och som drivs av nyfikenhet och en vilja att alltid hitta bästa lösningen.

På Ringhals erbjuder vi en spännande arbetsmiljö med stort fokus på digitalisering för framtidens smarta elproduktion. Vi ser oss själva som en viktig del i omställningen mot de klimatmål som Sverige ställt upp, och genom att skapa smarta tekniska lösningar ser vi en direkt koppling mellan vårt arbete och dessa mål.

Vi söker nu en duktig automationsingenjör för att stärka upp vår grupp Processnära IT. Vi är ett gäng med stort teknik- och dataintresse som brinner för allt som har med automation och digital teknik att göra. Våra huvudsakliga arbetsuppgifter består i att ta fram automationslösningar och implementera dem. Inte alltför sällan handlar det också om att modernisera äldre styrsystem som har varit med ett tag. När ny teknik ska ersätta äldre är det framför allt lösningar från ABB och Siemens som dominerar.

En annan del av vårt ansvar är att förvalta befintliga data- och styrsystem. Dessa är av både äldre och modernare modell. Särskilt de äldre systemen ställer oss ofta inför utmaningar som förutsätter kreativitet och ingenjörsnyfikenhet som ofta är unik.

Vi tror att du är Automationsingenjör, antingen nyutexaminerad eller med några års arbetslivserfarenhet. Antalet år ute i arbetslivet är av mindre vikt för oss, det väger tyngre om du är driven, nyfiken, kreativ, har ett stort teknikintresse och öppen för att lära dig nya saker. Detta är en förutsättning för att du ska trivas både i rollen och på gruppen. För att du snabbt skall komma in i jobbet tror vi att det är viktigt att du har grundkännedom inom programmering, operativsystem, databaser och nätverk. Däremot är det av mindre vikt vilka språk och teknologier som du kommit i kontakt med.

Du ska gilla att jobba både individuellt och i grupp. Du har också förmåga att se saker från den positiva sidan. Arbetet ger stor frihet att själv utforma din arbetsdag och med det följer också ett ansvar. Vi kommer i rekryteringsprocessen att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort är Ringhals.

Eftersom Ringhals är ett kärnkraftverk, är kraven höga på att jobba säkert och med fokus på kvalitet. Säkerhetstänket genomsyrar allt vi gör här på Ringhals och det är också något som vi anställda är mycket stolta över. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Granholm, 0340-685 947. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Eva Gullberg, 0722-025 013.

Fackliga representanter
Ola Jönsson – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 1 september 2019 via denna sida.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall erbjuder dig
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. De fyra kärnkraftreaktorerna står för en femtedel av Sveriges elproduktion. Det motsvarar elbehovet under ett år för sex städer av Göteborgs storlek. Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har drygt 1 400 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Dela detta jobb

Ingenjör inom industriell IT och automation till kärnkraftsindustrin

Vattenfall AB