itjobb.se

Integrations- och lösningsarkitekt till Columbus

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-02-21

Ansök nu

Integrations- och lösningsarkitekt till Columbus

Vill du arbeta som arkitekt med systemintegration och lösa tekniska utmaningar i spännande projekt? Bra! För vi söker nämligen någon som du! Någon som vill vara med och hjälpa kunderna att digitalisera deras verksamheter tillsammans med ett mycket kompetent och erfaret team! Columbus befinner sig i ett starkt expansivt skede med stor efterfrågan på sina tjänster och behöver nu förstärkning till affärsområdet M3.

Om tjänsten

Jonas Björkegren är Integrationsarkitekt hos Columbus, hör honom berätta om vad han gör om dagarna:

”Teknikutvecklingen går fort så det är ett ständigt lärande, både teori och praktik, och att förmedla kunskaper till dina kollegor. Vilket är kul! Kunden står i fokus, så jag har mycket kundkontakt och det blir en del resor. Jag kommunicerar ofta med flera kunder samtidigt, jag tar fram strategi och roadmap åt ena kunden samtidigt som jag utvecklar en ny tjänst åt en annan. Parallellt stöttar jag ett team hos en tredje att följa agila principer i sitt utvecklingsarbete. Så det är väldigt varierat men det är också det jag gillar med mitt jobb.”

Varför jobbar du själv här? ”För att jag får ett stort handlingsutrymme och möjlighet att lära mig nya saker varje dag tillsammans med drivna och kunniga medarbetare.”

Du erbjuds

 • Möjlighet att arbeta i spännande projekt hos välkända kunder tillsammans med kompetenta kollegor.
 • En varierande arbetsmiljö och en roll som till stor del innebär frihet under ansvar och möjlighet finns att arbeta på distans om man behöver det.
 • Möjlighet att bli en del av ett företag som präglas av en stark entreprenörsanda med engagerade medarbetare där du får vara med och påverka från start.

Det bästa sättet att lära känna en arbetsgivare är genom människorna som jobbar där, hör vad dina potentiella framtida kollegor har att säga!

Arbetsuppgifter

I rollen som integrationsarkitekt kommer du få möjligheten att vara delaktig i spännande projekt tillsammans med andra kollegor. Du är med och ansvarar för att planera, genomföra samt fastställa design och arkitektur av integrationslösningar i kundprojekten. Du kommer arbeta med integrationer mellan olika system, såsom e-handel och ERP, och du kommer vara involverad i alla faser av projekten. Allt ifrån förstudie, design av integrationslösning, arkitektur, implementation och test.

Du har en viktig funktion då du kommer att kunna vara med och påverka hur man ska arbeta på bästa sätt när det gäller val av metodik, verktyg och processer samt dokumentation.

Vi söker dig som

 • Har en bakgrund som arkitekt eller senior utvecklare inom Java/Open Source
 • Förstår arkitektur och trender inom integrationsområdet
 • Har erfarenhet av Cloud (Amazon, Azure, Google)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Det är ett plus om du ha kunskap inom IoT eller devops

Som person är du:

 • Problemlösande
 • Ansvarstagande
 • Relationsskapande och kommunikativ
 • Affärsmässighet

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Linköping, alternativ placeringsort Stockholm

 • Kontaktuppgifter: Anna Johansson

Information om företaget

Columbus är ett IT-konsultbolag med fler än 2000 medarbetare runt om i världen. Det vi gör allra bäst är utveckling, implementering och underhåll av digitala affärslösningar. Vår uppgift är att guida kunder i deras digitala transformation så att deras företag kan fortsätta att vara framgångsrikt en lång tid framöver. De senaste 29 åren har över 4000 kunder anlitat oss. Det går bra, helt enkelt ????. Om du frågar oss är hemligheten att vi sitter på ett stort utbud av tekniska lösningar, djup branschkunskap, omfattande teknisk expertis och en rejäl dos kundförståelse.

Våra medarbetare är engagerade i sitt arbete och företaget präglas av en stark entreprenörsanda. Detta tack vare de möjligheter som faktiskt finns att vara med och påverka både vår egen och våra kunders verksamhet. Nu behöver vi bli fler inom Sveriges mest intressanta M3-organisation!

Dela detta jobb

Integrations- och lösningsarkitekt till Columbus

Academic Work