itjobb.se

Interaktionsdesigner till myndighet (distansarbete)

Ansök nu

Interaktionsdesigner till myndighet (distansarbete)

Vi söker nu en Interaktions/UX-designer med minst tre års arbetslivserfarenhet för ett spännande uppdrag! Du kommer att arbeta hos vår kund med att utveckla och förnya myndighetens digitala tjänster. Behovet är långsiktigt och arbetet kommer helt att utföras på distans.

Om tjänsten

Academic Work söker för kunds räkning en Interaktions/UX-designer för ett långsiktigt uppdrag. Detta arbete sker inom ramen för leveransområdet "Digitala tjänster" som består av två leveransteam, ett i Sundbyberg och ett i Karlskrona. Leveransteamet i Sundbyberg består av fem utvecklare, en UX-designer, en UX-writer, en kravanalytiker, Scrummaster samt en testledare. Utöver detta finns även lösningsarkitekt samt CM kopplade till teamet. Leveransteamet i Karlskrona tillhör Försäkringskassan, men ingår i leveransområdet genom myndigheternas samverkansavtal.

Kunden utökar nu leveransområdet med ytterligare ett leveransteam i Sverige där arbetsplatsen är förlagd på distans. Ledarskapet, genom Scrummaster samt Leveransledare, kommer även det att genomföras på distans med ett par till tre fysiska träffar per år. Detta medföra att det är viktigt att man som teammedlem känner en trygghet i att arbeta självständigt samt att ha sin dagliga ledare på annan ort. Du behöver dock på egen hand kunna ta sig till det närmaste kontoret (Sundbyberg eller Karlskrona) för introduktion,

Som Interaktions/ UX-designer ingår du i kundens leveransområde för Digitala tjänster. Du kommer att arbeta nära verksamheten, kommunikationsavdelningen, samt med leveranssteam, inklusive UX-writer. Kunden arbetar agilt.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Läs mer här om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Du som Interaktions/UX-designer ska leda arbete inom design och användbarhet, följa myndighetens designanvisningar/riktlinjer för systemets tillgänglighet.
 • Sapa interaktionsdesign, grafisk utformning, prototyper och samarbeta med utvecklarna för att säkerställa design, användbarhet och tillgänglighet.
 • Du kommer att leda arbetet med att exempelvis att ta fram Personas och delta i användbarhetstester.

Vi söker dig som

 • Minst 3 års praktisk erfarenhet: Interaktions/UX-designer
 • Minst 1 års praktisk erfarenhet: Digital tillgänglighet utveckling av webapplikationer för funktionsnedsatta, WCAG
 • Minst 2 års praktisk erfarenhet: Användbarhet och tillgänglighetstester
 • Minst 1 års praktisk erfarenhet: Tjänstedesign
 • Minst 1 års praktisk erfarenhet: Konceptutveckling
 • Dokumenterad god samarbetsförmåga.
 • Utmärkt svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper i kravanalys och projektstyrning samt god dokumentationsförmåga.

Som person bör du ha mycket god samarbetsförmåga och ha god beslutsförmåga samt vara utvecklings- och resultatinriktad. Du bör också vara noggrann, analytisk och strukturerad samt ha en mycket god helhetssyn. Du är öppen för och bidrar aktivt till de förändringar som verksamheten och omvärlden kräver. Vi vill att du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra och verkar för att medarbetare i en grupp blir mer ansvarstagande.

Övrig information

 • Start: 16 november 2020

 • Omfattning: Heltid, långsiktigt uppdrag

 • Placering: arbetet sker helt på distans, men du behöver kunna ta dig till kontoret för att hämta utrustning och utbildning/introduktion.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Interaktionsdesigner till myndighet (distansarbete)

Academic Work