itjobb.se

IT-arkitekt

Ort
Utgår

2019-07-05

Ansök nu

IT-arkitekt

Är du IT-arkitekt med ett brinnande intresse för framtidens ekonomifunktion? Vår Ekonomi & Finans enhet står inför en transformation som berör våra arbetssätt där helautomatiserade flöden, proaktivitet, effektivitet och attraktiv arbetsmiljö är några av våra nyckelord. Vill du vara med på vår spännande resa där du får ansvara för informationsarkitekturen inom ekonomiprocesser och system?

Om jobbet

Som IT-arkitekt arbetar du med att driva och vägleda framtagandet och införandet av en övergripande IT-arkitektur likväl som lösningsspecifik IT-arkitekturer för digitala lösningar. Du arbetar fram en struktur tillsammans med linjeverksamhet och IT för att organisera den tekniska plattform som användarna behöver för att utföra sitt arbete på ett optimalt sätt. Du har även ett nära samarbete med vår domänarkitekt.

Rollen som Informationsarkitekt innebär att:

• Du utvecklar och driver proaktivt IT-arkitekturen så att den möter Ekonomi & Finans framtida behov och långsiktiga mål

• Du ansvarar för att kraven på IT-stöd utgår ifrån verksamhetens faktiska behov, idag och i framtiden

• Du säkerställer strukturer och samband mellan mål, effekter och information

• Du kommunicerar med IT samt deltar i olika nätverk inom koncernen för att sprida kunskaper och koordinera arbetet med informationsarkitektur

Vem är du?

Du har en akademisk examen inom systemvetenskap eller motsvarande och har erfarenhet av arbete med systemarkitektur. Som person är du noggrann, drivande och samarbetsinriktad, samt har en förmåga att skapa goda relationer. Vidare är du strukturerad, har en god analytisk förmåga och är leveranssäker.

För att trivas hos oss krävs förmåga att växla mellan process och system, mellan helhet och detaljer, dvs. allt från strategisk nivå till vardagens små utmaningar. Du behöver ha god verksamhetsförståelse och förmåga att relatera till vision, mål och strategier och utefter det tänka och agera långsiktigt och strategiskt.

För att lyckas i detta uppdrag har du:

• Ett brinnande intresse för teknik och stor kunskap i det tekniska området

• Fokus på ständig utveckling, lärande och ett inre driv av att utveckla nytt

• God kommunikativ förmåga i tal och skrift i såväl engelska som svenska

• Väldigt god pedagogisk förmåga att beskriva och visualisera komplexa strukturer

Om oss

Enheten Ekonomi & Finans är LFABs gemensamma ekonomifunktion med ansvar för koncernens verksamhetsstyrning, kapitalplanering och finansiella rapportering. Inom enheten finns grupperingen Process och Systemstöd som har det samlade ansvaret för utvecklingen och förvaltningen av enhetens verksamhetsnära systemstöd.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-07-05

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Martin Tina 
Chef
08-588 400 84

Ulrika Taylor 
Kontaktombud Forena
08-588 404 25

Erika Berglund 
Kontaktombud SACO
08-588 404 94

Dela detta jobb

IT-arkitekt

Länsförsäkringar AB