itjobb.se

IT-arkitekt

Ort
Utgår

2019-07-31

Ansök nu

IT-arkitekt

Om jobbet  

Det händer mycket på Länsförsäkringar och inom Ett SAK arbetar vi med Länsbolagens nya sakförsäkringssystem med mycket stort leveransbehov som drivs utifrån nya affärsmöjligheter, legala regelverk och behov av tekniska förflyttningar. Detta skapar flera spännande möjligheter.  

Vårt uppdrag inom Ett SAK är att ge våra Länsförsäkringsbolag tillgång till IT-lösningar som stöttar affären på bästa sätt och som IT-arkitekt kommer du att vara med och ansvara för utvecklingen av EttSak. Det sker genom att du, i samarbete med domänarkitekten för Sakförsäkring och Skador samt övriga IT-arkitekter, ansvarar för att referensarkitekturen efterlevs i nya och förändrade lösningar. Du deltar som lösningsarkitekt i utvecklingsaktiviteter och projekt, bidrar till utveckling och förvaltning av arkitekturprinciper och -riktlinjer inom domänen samt säkerställer att lösningarna harmoniserar med behoven avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet, säkerhet och förvaltningsbarhet. I din roll ingår att leda och kommunicera med externa utvecklare i arkitektoniska frågeställningar samt genomföra omvärldsbevakning för domänen.  

Som IT-arkitekt deltar du också i arkitekturforum som leds av chefsarkitekten. Härigenom erhålls ett kontaktnät till övriga arkitekter samt styrning och samordning mot gemensam arkitektur.  

Då utföranderollen för applikationsutveckling och -förvaltning är outsourcad krävs också ett nära samarbeta med våra applikationsleverantörer som geografiskt arbetar i Sverige och Indien. Dessutom krävs ett nära samarbete med leverantören av standardsystemet INSIS då Ett SAK lösningen bygger på standardsystemet INSIS som utvecklas av FAData i Bulgarien. 

Till Ett SAK söker vi nu två IT-arkitekter som tillsammans ska arbeta med vidareutvecklingen utifrån olika perspektiv:  

1. IT-arkitekt Applikation: du kommer att ha fokus på applikationsutvecklingen i och omkring INSIS.  

2. IT-arkitekt Teknik: du kommer att ha fokus på teknikutvecklingen såsom integrationer, prestanda, Oracle.  

Vem är du?  

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha erfarenhet av att arbeta med framtagning av lösningsarkitektur för IT-lösningar på Oracle plattformen och en god förståelse för hur affärs- och verksamhetskrav kan realiseras i befintliga och nya lösningar.   

För att vara den vi söker har du:  

 • Flerårig erfarenhet av framtagning av lösningsarkitektur på Oracle plattformen  
 • Erfarenhet av lösningar baserade på flerskiktad, tjänsteorienterad arkitektur  
 • Erfarenhet av komplexa systemlösningar med stora krav på konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet  
 • Erfarenhet från standardsystem  
 • God kännedom om Best Practises inom arkitektur och utveckling på Oracle plattformen  
 • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 

Vi ser det som meriterande om du har: 

 • Erfarenhet av Sakförsäkringsverksamhet inkl skadehantering  
 • Erfarenhet av kravställning, styrning och uppföljning i en beställarroll där stor del av leveransen är outsourcad  
 • Erfarenhet från verksamheter där IT-säkerhetsfrågor är i fokus  
 • Erfarenhet av kravställning mot standardsystem  
 • Certifieringar inom IT-arkitektur som lösning-/mjukvaruarkitekt  
 • Praktisk erfarenhet som systemutvecklare i Oraclemiljö  

Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband, såväl tekniska som administrativa (processer, organisation). Du är flexibel och pragmatisk och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår från kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.  

Vi vill att du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik. Viktigast av allt är att du brinner för IT-utveckling, arkitektur och teknik!  

Om oss  

Förvaltningsobjektet Ett SAK omfattar Länsförsäkringars gemensamma system för hantering av egendomsförsäkring, skador och betalning.  

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-07-31

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Mikael Steenberg
Chef
08-588 403 53

Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81

Maria Eriksson 
Kontaktombud SACO
08-588 411 52

Dela detta jobb

IT-arkitekt

Länsförsäkringar AB