itjobb.se

IT-arkitekt

Ort
Utgår

2019-08-23

Ansök nu

IT-arkitekt

Är du personen som ställer frågan varför mer än tre gånger under samma möte? Är det viktigt för dig att beslut tas utifrån verksamhetens faktiska behov? Trivs du som bäst i en roll mellan verksamhet och IT som dessutom arbetar agilt? Då vill vi träffa dig!

Om jobbet
I rollen som IT-arkitekt kommer dina fokusområden vara informations- och lösningsarkitektur för hela vår affär. Om att vi ska kunna fortsätta att växa i vår affär och möta kundens behov måste vi utmana våra nuvarande lösningar och i högre grad digitalisera.

Hos oss kommer du få:

  • leda och samordna datastyrningsarbetet
  • stödja tryggandet av verksamhetens informationsbehov genom utveckling och vidareutveckling av Wasa Kredits informationsmodell
  • designa distribuerade system och fortsätta vår resa mot en domändriven händelsebaserad arkitektur

Du arbetar nära våra affärsutvecklare och utvecklingsteam och därför får du en bred roll i en miljö där du kan utveckla, testa och lära dig. Som IT-arkitekt sträcker sig kontaktytorna över hela organisationen, du sitter i företagsledningen och rapporterar till chefsarkitekt.

Vem är du
Vi söker dig som brinner för att identifiera smarta lösningar och som ser vad vi behöver göra, för vem och varför. Du vill vara med och ta fram vårt hur och skapa möjligheter till en långsiktig förändring för att vi ska kunna digitalisera vår affär.

Du har flera års erfarenhet av systemutveckling och vi tror att du har relevant högskoleutbildning. Du har tidigare arbetat med lösningsarkitektur och trivs bra i en agil miljö. Om du har erfarenhet av informationsmodellering och design av distribuerade system är det mycket meriterande.

Du tycker precis som oss att kvalitet, hållbar arkitektur och etablering av återanvändbara mönster är viktigt. Men framför allt så gillar du att bedriva arkitekturarbetet konkret, där det händer genom tidig involvering och samarbete. Du har ett naturligt engagemang och drivkraft, du är snabbtänkt och har hög initiativförmåga. Du gillar att dela med dig av kunskap och har fallenhet för att kommunicera principer och visioner till dina arbetskamrater på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt.

Om oss
IT är en starkt integrerad del av Wasa Kredit och våra drygt 45 medarbetare bidrar med affärs-, och verksamhetsutveckling, systemutveckling, vidareutveckling och drift av vårt samlade systemstöd.

Wasa Kredit är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Vi erbjuder leasing, hyra, avbetalning, fakturaköp och lån till företag samt avbetalning, lån och kortkrediter till privatpersoner. Tillsammans med Länsförsäkringar skapar vi trygghet och möjligheter för våra 200 000 kunder och 6 000 samarbetspartners. Vi har huvudkontor i Stockholm och försäljningskontor i Göteborg, Malmö, Umeå, Växjö och Örebro.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering

Mer information och ansökan 
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Eftersom semesterperioden närmar sig kommer vi kalla på intervjuer i augusti.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-08-23

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Ola Gustafson 
Chef
08-635 39 33

Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Ann Johansson 
Facklig representant Forena
08-635 37 54

Dela detta jobb

IT-arkitekt

Länsförsäkringar AB