itjobb.se

IT-arkitekt

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-02

Ansök nu

IT-arkitekt

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Verksamhet IT, MT och digitalisering har i uppdrag att utveckla och förvalta tjänster inom IT, medicinteknik (MT) och telefoni. Verksamheten samordnar regionens digitaliseringsarbete samt leder arbetet med upphandling och implementering av framtidens vårdinformationsstöd (FVIS).

IT-avdelningens uppdrag är att leverera IT-tjänster av hög kvalitet och säkerhet till Regionens verksamheter. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och livsgivande verksamhet. IT arbetar i stor utsträckning även som beställarorganisation då Regionens IT-drift sköts av en extern leverantör. Vår verksamhet finns i huvudsak representerad i Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik. Vi tillämpar förtroendearbetstid och erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete. Som medarbetare har du möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid och erbjuds en friskvårdstimme per vecka, samt tillgång till träningslokal oavsett placeringsort.


Till IT-verksamheten söker vi nu en IT-arkitekt med placeringsort Sundsvall, Härnösand eller Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

Inom Region Västernorrland pågår ett intensivt digitaliseringsarbete för att tillgodose invånarnas och verksamheternas behov av nya digitala tjänster. Utvecklingen går snabbt och nya möjligheter öppnas hela tiden. Aktuella frågor just nu är:
- Hur ska Regionen dra nytta av digitaliseringens möjligheter för att skapa nytta för länets invånare?
- Vad kommer framtidens tekniker som artificiell intelligens och maskininlärning att ge för möjligheter?
- Hur utvecklar vi ändamålsenliga och hållbara lösningar på ett strukturerat och effektivt sätt?
Att arbeta som arkitekt inom Region Västernorrland innebär att vara med och besvara dessa och liknande frågor genom att bidra med din kompetens och dina erfarenheter för att utveckla regionen.


Bland arbetsuppgifterna ingår:
- Arbete inom program, projekt och förvaltning som arkitekt med ansvar för bland annat analys av verksamhetens behov och utformning av lösningar
- Delta som arkitekt vid upphandlingar av nya tjänster och system
- Utveckling av processer, arbetsformer, modeller och verktyg inom området arkitektur
- Utformning av strategier, målbilder och styrande principer för arkitektur
- Samverkan med samarbetspartners, Regioner och Kommuner inom arkitektur

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom IT, Systemvetenskap eller datateknik. Certifiering inom arkitektur är meriterande.

Du har minst tre års erfarenhet av arbete som arkitekt inom någon av domänerna verksamhet, information, applikation eller infrastruktur och lika lång erfarenhet av att arbeta i projekt och systemförvaltning med ansvar för arkitektur. Du har också tidigare arbetat med att analysera verksamhetsbehov och utforma lösningsförslag, samt med ramverk och metoder inom arkitektur. Vidare krävs att du tidigare har arbetat med att utforma styrning inom arkitektur, såsom strategier och styrande principer, samt att dokumentera och modellera arkitektur. Erfarenhet av arbete inom något av områdena systemutveckling, processmodellering, integrationer behörighetshantering och säkerhet är meriterande.

Du har god förmåga att samarbeta och anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är lugn och stabil i stressituationer och ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen in med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-02

 

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lars T Jarl

SACO

Telefon: +4661180133

E-post: lars.jarl@rvn.se

 

Martin Bylund

Enhetschef

Telefon: 070-274 48 33

E-post: martin.bylund@rvn.se

Dela detta jobb

IT-arkitekt

Region Västernorrland