itjobb.se

IT Arkitekt Beslutsstöd

Ort
Utgår

2019-06-28

Ansök nu

IT Arkitekt Beslutsstöd

Till avdelningen Beslutstöd på Länsförsäkringar AB söker vi en IT Arkitekt. Gruppen ansvarar för styrning av den outsourcade utvecklingsverksamheten samt den totala IT-leveransen inom området beslutstöd (Enterprise Data Warehouse and BI/Analytics). Verksamheten är uppdragsbaserad och målstyrd med hjälp av årliga förvaltningsplaner och projektplaner.  

Gruppen bemannas av medarbetare som arbetar med IT-nära förvaltning och projekt som i första hand utveckla och hanterar våra system för beslutsstöd. I gruppens ansvar och arbetsuppgifter ingår att agera gränssnitt mellan affärsverksamhetens behov och att kunna formulera IT-krav mot outsourcing leverantörer.  

Om jobbet  

Arkitekten kommer att arbeta såväl i projekt i alla faser med lösningsarkitektur och utvecklingsledning, samt med IT-arkitekturstyrning/koordinering inom samtliga affärsområden. Ett annat viktigt gränssnitt är de inblandade förvaltningsledningarna samt sourcingleverantörerna. Arkitektens primära uppdrag är att säkerställa att referensarkitekturen för beslutsstöd följs i de nya och förändrade lösningar som implementeras. Detta sker i nära samverkan med Domänarkitekten och övriga IT-arkitekter för domänen.  

Arkitekten kommer att ingå i Beslutsstödsgruppen men även delta i arkitekturfunktionens arbete under ledning av chefsarkitekten.  

Härigenom erhålls ett väl fungerande kontaktnät till övriga arkitekter samt styrning och samordning mot gemensam arkitektur.   

Vem är du?   

 • Relevant akademisk examen (IT, Ingenjör eller liknande)  
 • Kunskap inom försäkring och BI/Datavaruhus IT-arkitektur  

Du har gedigen erfarenhet av:  

 • DW/Analytics arkitektur och Microsoft BI ”stack”-lösningar (SQL Server, SSIS, SSAS Tabular, SSRS, PowerBI)  
 • Kunskap och erfarenhet av att analysera ”performance logs” särskilt på front end sidan (SSAS Tabular och Power BI Report Server) samt implementation av skalbara lösningar  
 • Kunskap kring optimering av MS SSAS Tabular modeller ur ett prestandaperspektiv är ett plus  
 • Mycket god kännedom om grundläggande DW-metodologier (Kimball, Inmon, dimensional models etc.) samt framtagning av end-to-end EDW-lösningsarkitektur  
 • Intresse och erfarenhet av att bygga flexibla analyslösningar (self-service analytics)  
 • Arkitekturstyrning och förändringsledning i större organisationer  

Personliga egenskaper: 

 • Strukturerad och har god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa informationsflöden och beroendesamband  
 • Flexibel och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt på svenska och engelska  
 • Ha förmåga att ha strategiska dialoger med beslutsfattare inom verksamhet och it, med våra leverantörer samt övriga arkitekter. 
 • Målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad   
 • Fokus på leverans och kvalitet  
 • Affärsorienterad med utpräglad samarbetsförmåga  
 • Samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik  
 • Brinner för arkitektur och teknik!  

Om oss 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.   

Mer information och ansökan   

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag!  

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-06-28

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Anette Thorheim 
Chef
08-588 412 14

Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81

Maria Eriksson 
Kontaktombud SACO
08-588 411 52

Dela detta jobb

IT Arkitekt Beslutsstöd

Länsförsäkringar AB