itjobb.se

Om företaget / verksamheten

Söker du efter nya utmaningar? Vill du vara en del av LKAB’s digitaliseringsresa? Då har vi tjänsten för dig!

LKAB står inför spännande utmaningar inom digitalisering. Vi på IT medverkar i en rad unika projekt, bland annat SUM (Sustainable Underground Mining) där vi arbetar med framtidens gruvdrift.

IT-avdelningens uppdrag är att säkerställa en hög tillgänglighet på koncernens IT-tjänster och välja de bästa tekniska lösningarna för LKAB. Avdelningen ansvarar för utveckling, drift, och förvaltning av koncernens IT-stöd. Vi ansvarar för IT-arkitektur, plattformar, säkerhet, systemintegrationer samt koncernens förvaltningsmodell. I verksamheten ingår även omvärldsbevakning av IT.

Hos oss på IT-Arkitektur kommer du vara omgiven av kollegor med lång erfarenhet och kompetens. För oss är det viktigt att du som medarbetare ska känna utveckling och få kompetensutbyte med andra.

Om tjänsten

I rollen som IT-arkitekt ansvara du för att hålla LKAB:s klientplattform stabil och anpassad baserat på verksamhetens krav. Inom LKAB omfattar ”Arbetsplats” alla våra klienter (datorer), mobiltelefoner samt tillhörande funktioner och verktyg. Du kommer ha mycket kontakt inom koncernens verksamhet och möjligheter att bygga sociala nätverk både internt och externt.

Du kommer ta en aktiv del i omvärldsbevakning av IT-relaterad teknik och framtidsvisioner samt medverka i olika projekt.

Dina kvalifikationer

För att du ska trivas i rollen behöver du vara analytisk, noggrann, driven och tycka att det är roligt att bygga relationer och kontaktnät.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, men vi söker även efter dig som har ett starkt intresse för IT och som har några års arbetslivserfarenhet, gärna inom Microsoft klientplattform (Win10, Active Directory, Office 365, SCCM, PKI etc).

Du ska ha:

• Godkända betyg från gymnasiet
• Goda kunskaper i svenska och engelska i båda tal och skrift
• Körkortsbehörighet B

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna och Malmberget samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2019-09-30

Har du några frågor kring tjänsten får du gärna kontakta Sektionschef Jonas Esko, epost: jonas.esko@lkab.com

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08, sakari.alanko@lkab.com
Björn Åström, Sveriges Ingenjörer, 0980-72903, bjorn.astrom@lkab.com
Ingegerd Kyrö, Ledarna, 0980-710 50, ingegerd.kyro@lkab.com

Malmberget/Luleå:
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

IT-Arkitekt sökes till LKAB!

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb