itjobb.se

IT-arkitekt till SCB

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

IT-arkitekt till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 200 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

SCB:s IT-avdelning finns i Örebro och har ungefär 130 medarbetare som utvecklar och förvaltar IT-system för att stödja SCB:s statistikproduktion. IT-avdelningen ansvarar för de
IT-system som används i statistikproduktionen och ansvarar för att IT-lösningarna kostnadseffektivt och kvalitetsmässigt uppfyller verksamhetens krav genom att bland annat ersätta produktunika IT-lösningar med SCB:s gemensamma verktyg. Vi arbetar med allt från kravfångst, arkitekturförutsättningar och systemutveckling till test, produktionssättning och drift.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med att ta fram vår framtida plattform för statistikproduktion?

Som IT-arkitekt på SCB får du jobba med spännande och utmanande uppdrag i ett team med verksamhets- och IT-arkitekter där driv, engagemang och prestigelöshet är framgångsfaktorerna. Du deltar i utredningar, förstudier, projekt och i den löpande förvaltningen.

Du är delaktig i utformning av tjänster och tjänstegränssnitt, integrationer, realisering av informationsmodeller och framtagande av arkitekturförutsättningar i samband med systemutveckling. Som arkitekt är du också med och utformar standarder och riktlinjer för våra långsiktiga strategier.

Kvalifikationer

 Du har:

  • högskoleexamen inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • arbetat minst ett par år som IT-arkitekt och har en bakgrund inom systemutveckling
  • flera års erfarenhet inom Microsofts produkter och plattformar

Det är meriterande om du är certifierad IT-arkitekt. Du bör dessutom ha arbetat med lösningar med fokus på IT-säkerhet, ha erfarenhet av informationssäkerhet, PM3 eller agilt arbetssätt.

Som person är du lösningsorienterad och har stor vilja att leverera. Du har lätt för att samarbeta och vill växa och utvecklas inom arkitekturområdet. Ditt arbete innehåller många kontakter med användare, beställare och kollegor – därför är din förmåga att kommunicera viktig. Det är dessutom viktigt att du har driv, engagemang och är prestigelös.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast
2019-10-27, märkt med dnr A2019/3411, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Annukka Eriksson, enhetschef, tel 010-479 60 93.

Fackliga företrädare

Krister Näsén, ST inom SCB, tel. 010-479 40 00.

Kristina Strandberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel. 010-479 40 00.

Övrigt

Placeringsort är Örebro och arbetet kräver att man sitter på plats där under normal kontorsarbetstid. Resor till Stockholm kan förekomma.

Eftersom avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

 

 

Dela detta jobb

IT-arkitekt till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån