itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

IT-ARKITEKT TILL SOLLENTUNA KOMMUN

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-20

Ansök nu

IT-ARKITEKT TILL SOLLENTUNA KOMMUN

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv. Vi söker nu en tekniskt kompetent och socialt lagd IT-arkitekt som kan se samband och beroenden och som har förmåga att kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt.

Om tjänsten

Tjänsten har sin huvudplacering på kommunens digitaliseringsenhet som är en liten enhet specialiserad på informationshantering, informationssäkerhet och att driva digital utveckling men del av tjänst är förlagd till IT-enheten vars grunduppdrag är att tillhandahålla IT-tjänster till kommunens alla verksamheter. Chefen för digitaliseringsenheten är tillika avdelningschef för administrativa avdelningen där även IT-enheten ingår.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Dessutom har du möjlighet att arbeta hemifrån upp till tre dagar i veckan.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som kommunens IT-arkitekt har du en helhetssyn över organisationens IT-struktur och utvecklar strategier för hur IT-systemen i kommunen ska användas och förbättras och på så sätt är du en länk mellan tekniken och användarna. Du verkar för att kommunens IT-miljö är kostnadseffektiv och som helhet stödjer verksamheternas behov och utveckling. Du bidrar till säker och effektiv informationshantering samt stöttar verksamheterna i deras digitaliseringsarbete genom att vara ett expertstöd.

Dina arbetsuppgifter

  • Omvärldsbevaka den tekniska utvecklingen i samhället och vad den har för betydelse för Sollentuna kommun

  • Skapa överblick över kommunens IT-struktur och IT-system, identifiera utvecklingsområden som kommunen behöver utreda eller fördjupa sig i

  • Självständigt genomföra utredningar och redovisa resultat i olika sammanhang

  • Ta fram styrande regelverk och anvisningar inom området

  • Stötta kommunens verksamheter med rådgivning

  • Systematiskt skapa, dokumentera och följa upp systemskisser/applikationsprocesser och systemberoenden både på övergripande nivå och i detalj när så krävs i dialog med interna kravställare och externa applikationsleverantörer samt kommunens driftpartners

Vem är du?

Du har ett genuint intresse och erfarenhet av systemarkitektur och du har en förmåga att fokusera på helhet framför detalj. Vi ser att du har högskoleutbildning inom relevant område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen behöver du ha:

  • Flera års erfarenhet av IT-arkitektur och av Microsoftlösningar

  • Kunskap om tekniska förutsättningar för säker och effektiv informationshantering

  • Erfarenhet och kunskap i ramverk för IT-governance, som exempelvis PM3, ITIL och COBIT.

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Som person är du strukturerad, självgående, handlingskraftig och du trivs med att ha många kontakter med chefer och medarbetare i organisationen. Du är tekniskt intresserad och är en rådgivande och sammanhållande länk mellan verksamheterna och IT.

Den här tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att vi gör en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare. Tjänsten förutsätter svenskt medborgarskap. #LI-MM

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!

Dela detta jobb

logo
IT-ARKITEKT TILL SOLLENTUNA KOMMUN

Workspace Recruit