itjobb.se

IT-arkitekt/Verksamhetsarkitekt – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-10-16

Ansök nu

IT-arkitekt/Verksamhetsarkitekt – Forsmarks Kraftgrupp

Vill du vara med och säkra Sveriges elförsörjning? Är du en initiativtagande och självgående IT-arkitekt? Då kan du vara den vi söker!

Verksamhetsområdet IS/IT på Forsmarks Kraftgrupp AB och Ringhals AB syftar till att säkerställa att Forsmark och Ringhals på ett säkert och effektivt sätt administrerar, kravställer och utvecklar IT-miljö och IT-system.

Arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt/Verksamhetsarkitekt arbetar du nära verksamheten och ska förstå hur företagets processer och verksamhet fungerar i realiteten och arbetar även med att analysera företagets IT-stöd och föreslå förbättringar. Du kommer att vara aktivt involverad i pågående IT-projekt både som kravställare samt för att säkerställa att projekten bidrar till verksamheten på bästa möjliga sätt. Du kommer även arbeta med att ta fram långsiktiga IT-strategier baserat på företaget mål och visioner. En del resor i tjänsten kommer att förkomma och ditt fokusområde är i första hand Forsmark.

Kvalifikationer

• Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete gärna i rollen som IT-arkitekt/ verksamhetsarkitekt

• Certifieringar som IT-arkitekt, Verksamhetsarkitekt samt ITIL är meriterande

• Erfarenhet av större och komplexa tekniska lösningar inom IT-infrastruktur, Systemutveckling och Förvaltning

• Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, Systemvetare eller liknande

Personliga egenskaper

• Van att arbeta strategiskt, samtidigt som du har en bred teknisk bakgrund

• God förmåga att inge förtroende – du är trygg i dig själv och din kunskap

• Förmåga att presentera och argumentera för komplexa tekniska lösningar inför beslutsfattare på ett pedagogiskt sätt

• God personkännedom och kommunikationsförmåga

• Målinriktad med en vilja och drivkraft att genomföra förändringar

• Inte främmande för att jobba med nya tekniska lösningar som ligger utanför din komfortzon

Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen.

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chef Peter Loboda, 072-203 29 26.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-136 47 32.

Fackliga representanter

Akademikerna – Hans Lindqvist

Ledarna – Sofie Edin

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Jeanette Manfredsson

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

IT-arkitekt/Verksamhetsarkitekt – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB