itjobb.se

IT Business Analyst

Ort
Utgår

2019-11-29

Ansök nu

IT Business Analyst

Trivs du i en roll där du får arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT. Är en av dina förmågor att du enkelt kan angripa komplexa systemflöden och förstå dess sammanhang? Vill du arbeta på en enhet som är i tillväxtfas och som lägger stort fokus på effektiva förvaltnings- och projektleveranser? Då vill vi ha dig i rollen som IT Business Analyst.

Om jobbet
Som IT Business Analyst ansvarar du för vårt system Life400 som är ett standardsystem för fondförsäkring utvecklat på iSeries. Utöver standardfunktionerna i systemet finns ytterligare funktioner och kringtjänster anpassade för Länsförsäkringar Fondlivs behov.

I rollen som IT Business Analyst är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • Genomföra verksamhetsanalyser samt att bedöma omfattning av ändringar samt skriva krav
  • Hantera systemutredningar samt incidenthantering
  • Planera, delta i och godkänna systemtester och acceptanstester
  • Användarstöd

Du kommer att vara en del i ett spännande sammanhang där du får möjlighet att tillsammans med andra engagerade och kompetenta specialister i teamet säkerställa hög kvalitet, kundorientering och effektivitet i leveranserna. 

Vem är du?
Vi söker dig som har en systemvetenskaplig universitetsexamen, du sätter dig snabbt in i nya tekniska sammanhang och har en gedigen tekniskt kompetens. För oss är det viktigt att du har förmågan att förstå komplexa funktionella krav och hur de översätts till tekniska krav, du är har god erfarenhet av systemtest och acceptanstest.

För att trivas hos oss är det viktigt att du är van att hantera många frågor parallellt och att arbeta fokuserat efter tydliga prioriteringar. Vi ser därför att du är driven, positiv och affärsinriktad med god kommunikationsförmåga. Du jobbar resultatinriktat tvärs över organisatoriska gränser. Du har också lätt för att bygga relationer internt och externt. Du gillar förändringsarbete och att utmana dig själv ordentligt.

Vidare ser vi att du har:

  • En god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Tidigare erfarenhet i en outsourcad IT-miljö.

Kännedom om AS/400 system och erfarenhet av livförsäkring är meriterande.  

Varför jobba med mig, Totak Naseh, din kommande chef
När du jobbar hos mig får du en engagerad, målinriktad och affärsorienterad chef. Jag har ett värderingsstyrt förhållningssätt som grundar sig på dialog, tillit och respekt. Öppen och rak dialog med kontinuerlig feedback tycker jag är jätteviktigt och uppskattar när jag får samma bemötande tillbaka. Mina främsta drivkrafter är att göra skillnad och skapa värde. En annan stark drivkraft som jag har är att jobba tillsammans och ha kul på jobbet.

Vi välkomnar dig till vårt tvärfunktionella team där alla gör alltid sitt yttersta och triggas av sunda affärer, nöjda kunder och att överträffa förväntningar. Det är en miljö där kunskapsdelning och kontinuerligt förbättringsarbete är en del av vardagen. Vi har en fantastisk sammanhållning i teamet med en stor passion för vårt jobb där vi gläds åt varandras framgångar.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Dela detta jobb

IT Business Analyst

Länsförsäkringar AB