itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-chef till Arbetsmiljöverket

Ansök nu

IT-chef till Arbetsmiljöverket

Vill du vara med och vidareutveckla en myndighet som arbetar med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och utifrån vår vision som är att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet? Vill du arbeta i en myndighet vars medarbetare verkar i hela Sverige och finns representerad med kontor på 11 orter i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi söker nu efter vår nästa utvecklingsorienterade IT-chef som trivs i rollen som ledare.

Arbetsmiljöverket har regeringens och riksdagens uppdrag att se till att arbetsmiljön uppfyller de krav som finns i arbetsmiljölagen om att alla ska ha en bra och utvecklande arbetsmiljö. Vi tar fram juridiskt bindande föreskrifter, inspekterar arbetsställen och sprider information om arbetsmiljöregler.

Ditt nya arbete

Vi står inför utmaningar att digitalisera, effektivisera och utveckla verksamheten. Som IT-chef är du en viktig person i detta arbete. Det här är en roll för dig som vill bidra till såväl en säker och stabil IT-miljö som till framflyttade positioner för att svara upp mot ökade behov av lösningar från hela myndighetens verksamhet.

Vi söker dig som vill ansvara för drift, förvaltning och utveckling av myndighetens IT-verksamhet. Vår IT-infrastruktur består av både inköpta och egenutvecklade system. Som IT-chef ansvarar du för planering, genomförande, utveckling och uppföljning av verksamheten inom enheten. Du ansvarar även för vår IT-säkerhet.

Du har chefsansvaret och leder samt coachar ett 25-tal medarbetare inom områdena användarstöd, infrastruktur och drift samt teknisk utveckling och förvaltning av verksamhetsapplikationer. Till din hjälp har du tre samordnare som koordinerar det dagliga arbetet. I ditt arbete ingår också att samverka, samordna och planera så att Arbetsmiljöverkets totala IT-resurser nyttjas utifrån bästa möjliga verksamhetsnytta.

Tjänsten innebär budget- och personalansvar vilket inkluderar arbetsmiljöansvaret för enheten. Du kommer att ingå i avdelningen för administration och analys som kännetecknas av engagerade kollegor och medarbetare med hög kompetens. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationskrav

Du ska ha:

 • högskoleutbildning omfattande minst högskoleingenjör, civilingenjör innehållande datavetenskap, systemvetenskap eller annan utbildning, som i kombination med arbetslivserfarenhet, vi bedömer vara likvärdig.

 • minst 5-7 års chefserfarenhet av liknande verksamhet och med budget- och personalansvar

 • erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete inom IT med goda resultat

 • erfarenhet av IT-säkerhetsarbete

 • erfarenhet av ledningsgruppsarbete

 • erfarenhet av att leda genom andra

 • erfarenhet av samarbete internt och externt

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du är en erfaren chef och en trygg ledare med personlig mognad. Du visar ett tillitsfullt ledarskap, skapar motivation, delaktighet och transparens och är lyhörd för enhetens olika behov.

Du är intresserad av och van vid att leda, coacha och utveckla medarbetare i olika roller. Du visar förtroende för och ger dina medarbetare stöd i sitt arbete.

Du har förmågan att växla mellan arbete på en strategisk nivå och att leda enhetens operativa arbete. Du förmedlar långsiktiga mål på ett pedagogiskt sätt, både till medarbetare, övriga myndigheten och till externa leverantörer. Du motiveras av att vilja förstå myndighetens behov, och utifrån verksamhetsnytta utveckla en ändamålsenlig IT-miljö.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:

 • tidigare erfarenhet från IT-miljöer som drivs on-premise och/eller in-house systemutveckling

 • bakgrund som projektledare eller arbete inom IT-infrastrukturområdet

 • erfarenhet av kravställare inom IT-utrustning och IT-tjänster

 • arbetat i en stor organisation, kommunal eller offentlig sektor eller organisation med väl etablerade beslutsprocesser

Vad vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi tillämpar individuell lönesättning. Innan beslut om anställning fattas kommer säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Läs gärna mer om vad vi erbjuder och vad vi har för förmåner på vår hemsida www.av.se/om-oss/Jobba-hos-oss Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
Arbetsmiljöverket samarbetar i denna rekrytering med Experis och vi undanber oss säljsamtal från andra rekryteringsföretag och annonssäljare. För mer information kontakta Experis IT-rekryteringskonsult Carina Eyoma på telefon 073-086 22 75 eller via mail carina.eyoma@se.experis.com
Fackliga kontaktpersoner är för SACO Stefan Lennartsson, för ST Marita Jonsson och för SEKO Jenny Bengtsson. Samtliga nås via vår växel, på telefon 010-730 90 00

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti 2022
Intervjuer kommer att påbörjas under augusti.

Om avdelningen
Avdelningen för administration och analys ansvarar för fyra av Arbetsmiljöverkets totalt nio verksamhetsområden: styra verksamheten, ge verksamhetsstöd, bedriva analysarbete och att hantera ekonomiska transfereringar.
Avdelningen består av ca 75 medarbetare och fördelade på fem enheter, varav denna vi nu rekryterar en IT-chef till är den största och består av ca 25 medarbetare och ett antal externt anlitade konsulter.

Dela detta jobb

IT-chef till Arbetsmiljöverket

Experis AB