itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-chef till SFAB

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2022-06-12

Ansök nu

IT-chef till SFAB

Vill du bli vår nya IT-chef och vara med på en spännande digitaliseringsresa? Vill du vara med och bygga upp vår nya IT/OT organisation? Har du ett starkt intresse för ledarskap och IT är du rätt person för oss! Välkommen med din ansökan.

SFABs verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och klimatsmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samtidigt som vi tar ansvar för vår omvärld. Vi levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande, händelserik resa framför oss! Läs gärna mer på sfab.se

När Huddinge, Botkyrka och Salem växer behövs energisystem som kan möta det växande behovet av värme och kyla, ska kunderna se oss som den naturliga och lokala energipartnern. Det är sådana system vi skapar. Vi hjälper våra kunder att vara resurssmarta och använda rätt energi, det är bra för alla - kunden, oss och klimatet.

Om rollen

Som IT-chef hos oss har du det yttersta ansvaret för IT-avdelningen och rapporterar direkt till VD. Du kommer till en avdelning som skapades för att öka fokus på digitalisering, strategisk utveckling av IT- och OT-miljö samt teknisk informationssäkerhet. Personalansvar för IT-avdelningen som består av tre personer ingår i tjänsten. Du leder det dagliga arbetet och bidrar med ett kontinuerligt förbättringsarbete, just nu med stort fokus på säkerhet och digitalisering. Vidare ansvarar du för att coacha och leda IT-teamet framåt.

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för IT-lösningar, leverantörsstyrning och digitalisering. Du har många kontaktytor i det dagliga arbetet, både med leverantörer, relevanta parter inom organisationen samt ett nära samarbete med verksamheten i diverse projekt.

Då rollen är bred och utmanande ser vi att du tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter, både operativt och strategiskt, samt har ett flexibelt tänk som passar i en föränderlig miljö och en kraftigt expanderande verksamhet.

Du kommer i din roll som IT-chef att:

 • Skapa tekniska förutsättningar för digitalisering och hålla ihop den strategiska förvaltningen av våra verksamhetssystem

 • Ansvara för strategisk utveckling av IT- och OT-miljö samt teknisk informationssäkerhet

 • Säkerställa en framgångsrik förvaltning och utveckling av vår IT- och OT-miljö

 • Ansvara för budget, leverantörsstyrning samt teknisk informationssäkerhet enligt ISO 27001

 • Arbeta både operativt och strategisk utifrån vad verksamheten kräver

 • Ha personalansvar för avdelningens medarbetare

 • Ansvara för bevakning av teknikutveckling inom fjärrvärmebranschen

 • Samarbeta med övriga funktioner inom organisationen

För att trivas och prestera i rollen ser vi att du har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet.

 • Erfarenhet som IT-chef med personalansvar eller motsvarande befattning

 • Bred kompetens inom IT och trivs i en varierande ledarroll

 • Erfarenhet av OT, SCADA-system och teknisk datainsamling

 • Erfarenhet av att leda en beställarorganisation i en outsourcad IT-driftmiljö

 • Kunskap om ITIL samt informationssäkerhet

 • Lätt för att se helheten i en verksamhet samt inom system och kan därför snabbt se samband mellan olika processer och system

 • Du är van vid och du gillar att samarbeta med leverantörer och andra intressenter

 • Din vilja och drivkraft att skapa framgång i en miljö med högt resultat- och kundfokus värdesätts högt för denna tjänst liksom förmåga till helhetssyn

Du har även lätt för att uttrycka dig på både svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du tydlig i ditt ledarskap, med ett starkt engagemang och en bra kommunikativ förmåga. Du gillar att driva förändringar samt förbättringar och är serviceorienterad samt har ett strategiskt förhållningssätt. Du tar egna initiativ och gillar varierande arbetsuppgifter. Vidare är du analytisk, drivande, ansvarstagande och prestigelös. Vi tror att du ständigt vill lära dig nya saker och utforska teknikens möjligheter.

Vi erbjuder: Här får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag, lunchförmån, regelbundna hälsokontroller samt ett förmånligt pensionsavtal och en aktiv personalklubb. Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder, därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Kontakt och ansökan: SFAB arbetar inom samhällskritisk verksamhet och rekryteringsprocessen innehåller bakgrundskontroll och säkerhetsintervju. Kontakta gärna Carina Eyoma på 073-086 22 75 alt carina.eyoma@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

 

 

Dela detta jobb

IT-chef till SFAB

Experis AB