itjobb.se

IT-direktör

Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-22

Ansök nu

IT-direktör

Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, med komplexa lösningar och mycket IT-infrastruktur ute i trafikmiljön, såväl ombord på tåg och bussar, som på stationer och längs banorna. Vi söker nu en IT-direktör som ska säkerställa en väl fungerande IT-leverans för trafikförvaltningens behov och därmed hela kollektivtrafiken i Stockholms län

Om tjänsten
Trafikförvaltningens IT-avdelning designar, utvecklar, beställer och förvaltar trafikförvaltningens digitala tjänster för att bidra till en attraktiv och hållbar kollektivtrafik. Avdelningen medverkar till utveckling genom att vara framåtblickande och leda den digitala transformationen samt ansvarar för att utforma och underhålla en övergripande IT-arkitektur med livscykelperspektiv. Kraven är högt ställda på stabil drift och tillförlitlig information. Många projekt medför ny IT-funktionalitet som i snabb takt skall integreras i verksamheten.

IT-avdelningen består av totalt ca 300 medarbetare, både anställda och konsulter, uppdelade på fyra sektioner: 
-    Planering och styrning
-    Utveckling och digitalisering
-    IT-projekt
-    Leverans

Som IT-direktör ansvarar du för den övergripande IT-strategin, rapporterar till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. 

Du får bland annat jobba med att:

- ansvara för att trafikförvaltningens IT-avdelning styrs, utvecklas och levererar det IT-stöd verksamheten behöver, nu och i framtiden
- hantera trafikförvaltningens samlade IT-kostnader och investeringsbehov inom IT
- leda och fördela arbetet för IT-avdelningens sektionschefer
- ansvara för prioriteringar och beslut rörande IT i beslutande organ 
- vidareutveckla IT-avdelningens arbetssätt, kompetensförsörjning och organisation


Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:
 
- SL Access-kort
- Löneväxling till pensionen
- Flextid
- Goda möjligheter till kompetensutveckling
- Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 

Vad vi söker efter
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning och som har flerårig chefserfarenhet på ledningsgruppsnivå med ekonomi-, personal- och planeringsansvar. Du är en trygg ledare som är van att leda genom andra chefer. Du är driven, relationsbyggande och kommunikativ och du skapar goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.   

Vidare har du:

- erfarenhet av förändringsarbete och av att driva stora IT-projekt
- erfarenhet av att förhandla, införa och följa upp stora affärsavtal i en beställarroll

Det är meriterande om du även har erfarenhet av att utveckla IT- och digitaliseringsstrategier. 

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-10-22. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin. 

Nyckelord: IT-chef, IT-direktör, CIO
 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

 

Dela detta jobb

IT-direktör

Trafikförvaltningen, Region Stockholm