itjobb.se

2019 fyller Vedum Kök & Bad 100 år. Vi har tillverkat kök för skandinaviska hem i ett sekel. Det har blivit många leveranser sedan snickaren Viktor Lindberg startade sin verksamhet i Vedum i Västergötland 1919 – och det har hänt en hel del både hos oss och i samhället i stort. Men vår vision att tillverka fina, funktionella och flexibla inredningar med hög kvalitet är fortfarande samma. Med våra 460 medarbetare och en omsättning på 775 Mkr är vi idag Sveriges största familjeägda köks- och badrumsföretag.

Nu söker vi dig som vill vara med och driva och utveckla vår IT-drift i Vedum. Är du strukturerad, tekniskt driven och vill vara med på en utvecklingsresa – då är du kanske den vi söker?

Som IT-driftansvarig ansvarar du för driften av hela vår IT-miljö, allt ifrån drift av interna system till kravställning och upphandling av outsourcade tjänster och molntjänster. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat drift, systemadministration och en kontinuerlig utveckling av IT-miljön. I rollen ingår även support och felsökning av både grundläggande och mer avancerad karaktär. 

Du säkerställer att vi har en stabil, säker och effektiv drift av vår IT-miljö, dvs alls applikationer, operativsystem och hårdvara i form av servrar, nätverksutrustning, klienter mm samt telefonisystem. Du ansvarar också för att löpande utveckla vår IT-miljö så att vi på bästa sätt kan utnyttja moderna lösningar och verktyg. Du har fokus på proaktivt arbete inom säkerhet och infrastruktur. Du ansvarar också för utbildning för verksamheten när det gäller IT-säkerhet.

Övriga ansvarsuppgifter är uppföljning och bibehållande av avtalade servicenivåer, upprätta och förvalta systemdokumentation, ansvara för licenshantering och systemuppdateringar, hantera företagets informationssäkerhet och informationsklassning, ansvara för att säkerhetsuppdateringar, säkerhetskopiering, avbrottsplanering mm.

Du är backup för supportansvarig när det gäller 1:a linjens support för användare samt att du ansvarar för 2:a linjens support när det gäller driftsrelaterade frågor.

Som IT driftansvarig ingår du i företagets IT-avdelning som består av 8 personer. IT-avdelningen är en resurs för hela företaget. Du rapporterar till vår IT-chef.

Din profil: Du brinner för IT-drift, har erfarenhet och är van vid att förvalta och förbättra processer och rutiner. I ditt arbete är du engagerad, flexibel och självgående och har en strävan efter att ständigt lära dig mer och utveckla både tekniken och arbetssätten för att skapa den bästa och säkraste driftsmiljön. Som person är du pålitlig, noggrann och säkerhetsmedveten.

Vi tror också att du:

 • klarar att hantera krävande situationer på ett lugnt och metodiskt sätt även under press och trivs med att hantera flera uppgifter samtidigt
 • har en väl utvecklad analytisk förmåga där du kan sätta dig in i komplexa sammanhang och se både helhet och delar
 • är du social, positiv och prestigelös
 • har relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet.
 • har erfarenhet av beställarrollen, kravrollen och uppföljning inom IT-drift
 • har erfarenhet av processmodeller som t.ex. ITIL
 • har goda kunskaper och erfarenhet av virtualisering med VMWare
 • har goda kunskaper och erfarenhet av Windows infrastruktur (AD, GPO, Windows Server) samt av Citrix-miljöer
 • har grundläggande kunskaper i nätverksinfrastruktur
 • har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift

Vidare ser vi det som meriterande om du även:

 • har IT-säkerhetsbakgrund eller utbildning inom IT-säkerhetsområdet
 • har erfarenhet och utbildning inom projektledning
 • har erfarenhet av IT-tjänstetransitering
 • har kunskaper inom IP-telefoni

Vi erbjuder: Ett omväxlande och utvecklande arbete i ett engagerat, generöst och expansivt familjeföretag som lever efter mottot "ett personligt och tryggt val".

Tjänsten: Heltid på vårt huvudkontor i Vedum. Tillsvidareanställning med tillträde snarast. Anställningen inleds med provanställning 6 månader.

Vill du veta mer: Välkommen med frågor om tjänsten till Mikael Gillberg, IT-chef. Tfn 0512- 576 28 eller 0708-58 09 54, mikael.gillberg@vedum.se. Mikael har semester v 29-32 och besvarar dina frågor per sms, tfn eller mail när han är åter från sin semester.

Ansökan: Din ansökan vill vi ha senast den 31 augusti.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att vi skall kunna förbättra oss i vårt rekryteringsarbete vill vi gärna att du anger i din ansökan hur du fått kännedom om den lediga tjänsten.

Registrering av dina personuppgifter: I och med att du registrerar din ansökan samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter som du lämnat för den aktuella tjänsten. Så snart tjänsten är tillsatt kommer vi att meddela de sökande som inte erbjudits anställning. Personuppgifterna avregistreras därmed.

Logga

IT-driftsansvarig

Ort
Utgår

2019-08-31

Ansök nu

Dela detta jobb