itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

IT-Gruppchef till våra agila tåg

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-15

Ansök nu

IT-Gruppchef till våra agila tåg

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 388 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,9 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

IT avdelningen har cirka 350 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med Pensionsmyndighetens övriga avdelningar och stabsfunktioner. Det är ett arbete som ställer höga krav, men som också innebär gott om spännande utmaningar och möjligheter. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet – vårt jobb berör alla!
 

Arbetsbeskrivning

Du verkar i en uppskalad agil utvecklingsmiljö där team, tåg, värdeströmmar och tvärfunktionellt arbete är centralt.

De tre utvecklingsteamen vi söker en ny chef till består av cirka 20 medarbetare som just nu arbetar med det i media livligt debatterade Garanti-tillägget. Våra team fortsätter utvecklas mot en allt mer ”T-shaped” förmåga och kan leverera såväl backend som frontend features inom given värdeström.

Vår Continuous Delivery och våra arbetssätt är under ständig förbättring och förändring och du kommer ha en mycket aktiv del i den framtidsbild vi skapar tillsammans.

I ditt uppdrag ingår såväl strategiska som operativa uppgifter. Det handlar om att leda och utveckla verksamheten för att möta kundbehoven på bästa sätt. Genom beslut från regering och riksdag arbetar vi fram vår portföljkanban och våra backlogs, omsätter i utvecklingspaket och realiserar med teamen och medarbetarnas kompetens och förmåga. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för enheten Utveckling och Test och där bidra i det taktiska och strategiska arbetet samt utveckla, och utvecklas, i dina ledaregenskaper.

Som gruppchef kommer du att klargöra förväntningar och skapa en feedbackkultur. Här kommer din förmåga att inspirera och uppmuntra dina medarbetare samt att utveckla den egna kompetensen, i arbetet och organisationen, in i bilden.

Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare och chefskollegor. Du kommer växa, du kommer få ta ansvar och du kommer ha frihet att forma vår framtid i samarbete med medarbetare, team och ledningsgrupperingar.

Extra spännande är att vi är i början på en utvecklingsresa där samtliga av våra IT-förmånssystem ska nyskapas för att möta nya kundbehov med nya tekniker och arkitekturer. En av Sveriges största pågående utvecklingsinsatser!

Din arbetsplats är placerad i vårt kontor i Luleå (med hybridmöjligheter), där vi dessutom inom några år kommer ha ett nytt kontor i campus-området! Viktigt att du också gillar att arbeta med att höras och synas lokalt i Luleå!

Utbildning och erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:

- Goda kunskaper och erfarenhet av Agil utveckling

- Relevant akademisk utbildning, troligen med ingenjörsinriktning

- Erfarenhet av och förmåga att leda en grupp medarbetare som har hög teknisk kompetens

- Goda kunskaper i svenska och engelska i likväl tal som skrift

Meriterande:
- Erfarenhet som ledare i roll med fullt ansvar för personal, budget, prognos samt arbetsmiljö

Egenskaper

Du delar vårt fokus på ständiga förbättringar, effektiva flöden och agila arbetssätt och har en naturlig fallenhet för Servant leadership och tillitsbaserat ledarskap.

Vi ser att du har en förmåga att se hur olika delar bidrar till att skapa en fungerande helhet och du gillar balansen mellan att få din grupp att växa och arbeta strategiskt i ledningsgruppen. Du äger en utvecklad känsla, och lyhördhet, att kommunicera och samarbeta med din omgivning - både på ledningsnivå och med myndighetens övriga anställda. Du är prestigelös och får saker gjorda.

Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här chefsrollen inom IT så kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö, stora möjligheter att påverka och förverkliga idéer hos en myndighet i den absoluta framkanten.

Vi lägger stor vikt vid dina ledaregenskaper och lämplighet för tjänsten.

Övrigt

Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
 

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Daniel Andersson: daniel.o.andersson@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
SACO: Liv Berntsson 010-454 34 19
ST: Helena Blomqvist tel. 010-454 28 53

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2022

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
IT-Gruppchef till våra agila tåg

Pensionsmyndigheten